O lovitură dură

Spațiul Femeii |

Wallpaper-Natureza-Premium-Design-3D-14-620x380

Aţi auzit că s-a zis celor din vechime: „Să nu preacurveşti.” Dar Eu vă spun că oricine se uită la o femeie ca s-o poftească, a şi preacurvit cu ea în inima lui. Dacă deci ochiul tău cel drept te face să cazi în păcat, scoate-l şi leapădă-l de la tine; căci este spre folosul tău să piară unul din mădularele tale şi să nu-ţi fie aruncat tot trupul în ghenă. Matei 5:27-29

Eu eram un adolescent când am găsit acest gând al lui Iisus pentru prima dată. Eu m-am simțit ca toți bărbații care deja au citit și trebuie să se fi simțit: cel mai mare adulter de pe fața pământului. În fine, viața unui băiat adolescent constă, practic în a privi și a dori toate femeile, în afară de mama sa, bunica, sora sau Doamna Megera, aceea profesoară care nici chiar Frankenstein nu o vrea ca prietenă. ( Dintr-un anumit motiv, toate școlile au o Doamnă Megeira. Lucruri din altă lume.)

Eu nu înțelegeam de ce Iisus a dat această lovitură dură pentru bărbați: ” Dar de ce? ” mă întrebam eu, cu voce de copil care vroia să mănânce dulciuri înainte de mâncare și mama nu mă lăsa. Și eu am fost reticent cu asta mult timp.

În cele din urmă am înțeles că ideea este ” de a nu începe ceea ce tu nu poți termina” sau ” nu începe ceva care se va încheia în care tu vei regreta”. Și asta se aplică atât pentru bărbați cât și pentru femei, și nu sunt numai pe această temă de adulter, pentru că atunci când El a extins gândul, a vorbit de a scoate ochiul sau mâna, pentru a nu te face să greșești în întregime în oricare sens al vieții.

A tăia răul de la rădăcină mereu este cea mai bună strategie. Dacă tu într-adevăr nu te vei culca cu aceea persoană, de ce o dorești în inima ta? Doar pentru a suferi? Doar pentru a te deconecta emoțional de partenerul tău? Pentru a da naștere acestei dorințe, a comite adulterul și de faptul că vei da sfârșit căsniciei tale? Nu este mai bine să nu dorești?

Totuși reține,Iisus nu a condamnat privitul,ci doritul. Cine are ochi, inevitabil privește și reține o altă persoană. Dar se oprește aici. În cazul în care reținerea progresează către dorință, atunci este mai bine să ”scot ochiul”, cum se spune. Sau chiar este mai bine nici să nu privim.

Identifică micile atitudini sau gânduri care te duc către greșeli mai mari. Taie-le de la rădăcini.

Ce este nevoie ca să scoți din viața ta, care te duce către greșeli mai mari? Tu deja ai avut probleme în relaţie deoarece partenerul tău a fost deranjat de faptul că ai privit către persoane de sex opus? Lasă comentariul tău.

Dumnezeu să vă ilumineze!

Părintele Lucian

 

 

 

Deixe o seu comentário

Ou preencha o formulário abaixo.

O seu endereço de email não será publicado. Campos obrigatórios marcados com *