Orgolioasă eu?

Când subiectul este orgoliu, toată lumea se face umilă repede. Din vreun motiv, orgoliosul a devenit sinonim al persoanelor rele. Este suficient să te cerți cu cineva și să faci orgolioasă pe aceea persoană și vei vedea cum va reacționa.

Adevărul este că orgoliul este legat de o formă directă sau indirectă cu orice fel de păcat, până și la cei atât de întâlniți “ochi răi”. Este ca și cum toate păcatele ar avea aceeași rădăcină: orgoliul.

Deja ți-ai dat seama cât de mult orgoliul este ușor de rănit? Este suficient ca cineva să nu fie de acord cu tine că acest lucru deja este suficient ca aceea persoană să intre în lista ta de dușmani sau de “persoane cu care nu simpatizezi”.

Pe când smerenia este foarte diferită, ea unește persoanele, indiferent cine sunt, chiar și pe cele mai diferite din lume. Cultura, educația, forma de a fi, sau chiar pe cine vor vota ca președinte, niciuna din aceste diferențe nu vor afecta această uniune.

Între timp ce multe persoane vor să fie cinstite și respectate, fie ce-o fi, Biblia spune că “…smerenia merge înaintea gloriei.” Proverbe 15.33
Adică, ca să cucerești respectul și cinstea, este necesar ca prima dată să fii umilă.

Umilă, smerită pentru a accepta că nu toată lumea gândește ca tine.
Umilă, smerită pentru a recunoaște că nu știi totul și mult mai puțin că deții toate răspunsurile.
Umilă, smerită pentru a cere iertare.
Umilă, smerită pentru a te uni în loc să te izolezi.
Umilă, smerită pentru a te apropia în loc să te separi.
Umilă, smerită pentru a tace în loc să răspunzi înapoi.

Este din acest motiv că, pentru a fi umilă, trebuie să te străduiești, foarte diferit de orgoliu, care este mereu primul în a se prezenta. El este în venele noastre, a venit precum acel fruct pe care Eva l-a mâncat și i-a dat lui Adam pentru a mânca de asemenea.
Orgoliul este sinonim al păcatului, este sinonim al morții.
Din cauza orgoliului multe prietenii, căsnicii și chiar relații cu Dumnezeu au fost distruse. Multă grijă. Orgoliul nu este frumos, și merită rănit da, toate zilele vieții noastre.
În credință.

Deixe o seu comentário

Ou preencha o formulário abaixo.

O seu endereço de email não será publicado. Campos obrigatórios marcados com *