Povestea Anei și viața dumneavoastră

Ea a fost umilită de societate, dar a manifestat o credință inteligentă și a învins

large.300x200-300x200Sprijinită pe brațe, plângea încontinuu. O tristețe profundă îi fura până și voința de a mânca. Ce vroia cel mai mult nu putea să aibă. Nu putea să pună capăt amărăciunii ei.

Ana suferea mult, fiindcă nu putea să aibă copii – și asta vroia cel mai mult. Povestea ei a avut loc cu aproximativ o mie de ani înainte de Hristos (î.H.) și, în acea perioadă, în societatea în care trăia, atunci când o femeie era stearpă, suferea foarte mult, din cauza disprețului și umilirii din partea tuturor.

În ciuda acestui fapt, soțul ei, Elcana, o iubea. Îi arăta o mare afecțiune și era prezent în relația cu ea. Cu toate astea, Elcana n-a putut să înțeleagă care era motivul pentru care Ana se simțea rău pentru că nu putea să facă un copil. A întrebat-o: „Ana, pentru ce plângi şi nu mănânci? Pentru ce ţi-este întristată inima? Oare nu preţuiesc eu pentru tine mai mult decât zece fii?” (1 Samuel 1.8)

Cu toate astea, ca situația să fie și mai gravă, Elcana mai avea o soție – fapt care era permis de obiceiurile timpului. Această femeie se numea Penina și nu era stearpă. Așadar, pentru că avea copii, Penina o insulta pe Ana încontinuu: ”Potrivnica ei o înţepa deseori, ca s-o facă să se mânie, pentru că Domnul o făcuse stearpă” (1 Samuel 1.6).

Deoarece dorința ei era foarte mare, Ana știa că singurul care o putea ajuta era Domnul. Într-o zi, preotul Eli a văzut-o mișcându-și gura, fără să pronunțe niciun cuvânt, și și-a imaginat că era băută. Ana a spus că se ruga și i-a povestit situația pe care o trăia. El a hotărât că Dumnezeu va răspunde la ceea ce căuta ea. Astfel, ea a făcut un legământ cu Dumnezeu, potrivit căruia, din momentul în care va face un copil, îl va aduce la altar, că să fie un om al Lui Dumnezeu.

Ce vreți să realizați în viață?

Poate în viața dumneavoastră există ceva care nu s-a realizat. Ceva ce doriți foarte mult, dar care nu s-a materializat. Poate că sunteți ca Ana, tristă, și aveți un rival care vă provoacă încontinuu. Timpul trece și nu vedeți nicio schimbare la situația dumneavoastră.

Totuși, să știți că transformarea în viața unei persoane se produce atunci când credința inteligentă este manifestată. Ana și-a dat seama că era inutil să plângă, să sufere și să renunțe să mai mănânce. Aceasta nu era o atitudine inteligentă, care să-i schimbe viața. Atunci când Ana a înțeles asta, a decis să caute răspunsul la Dumnezeu.

Roada acestei credințe a fost nașterea lui Samuel – ultimul dintre judecătorii lui Israel și primul profet al Domnului pentru poporul Său.

În toate Centrele de Ajutor, trăim această credință, având un rezoluție specială. Nu puteți să nu participați la acest moment, care va transforma viața dumneavoastră. Dacă dumneavoastră, la fel ca Ana, doriți să primiți ceva de la Dumnezeu, atunci participați la o slujbă, la cel mai apropiat Centru de Ajutor:

Catedrala Credinței – București: Șoseaua Fundeni nr. 11, sector 2
Centrul de Ajutor – Ploiești: Strada Gheorghe Doja nr. 62
Centrul de Ajutor – Pitești: Calea Craiovei (fostul Cinema Dacia)
Centrul de Ajutor – Cluj Napoca: Strada Ploiești nr. 51 (fostul Cinema Steaua Roșie).

Dacă sunteți, deja, implicat în această rezoluție, împărtășiți-o cu familia și prietenii. Lăsați un comentariu

Deixe o seu comentário

Ou preencha o formulário abaixo.

O seu endereço de email não será publicado. Campos obrigatórios marcados com *