Profeția pentru un bogat

Spațiul Femeii |

artigo-jovemrico1-620x336

Imediat după ce Domnul Iisus a spus: cel care nu primește Împărăția lui Dumnezeu ca un copil, cu nici un chip nu va intra în ea, un om bogat L-a întrebat: …ce să fac ca să moștenesc viață veșnică? Luca 18:17,18

Cu siguranță exista o gaură înăuntrul acestui bărbat. Deși avea multă bogăție, viața lui nu avea sens. Atunci a venit Cuvântul Domnului Iisus:
Să nu comiți adulter, să nu ucizi, să nu furi, să nu depui mărturie falsă…în fine, să păzească poruncile. Tânărul a spus că făcea toate acelea, totuși îi lipsea un lucru.

Multe persoane trec prin aceeași situație. Poate că nu sunt bogate, dar au auzit Cuvântul lui Dumnezeu, au trăit o viață la biserică și chiar așa le lipsește ceva.

Domnul Iisus l-a iubit pe acel tânăr și i-a spus: Îți lipsește un lucru: vinde tot ce ai și împarte săracilor și vei avea astfel o comoară în cer.
Adică, nu mai avea rost să mai spună nimic pentru acel bărbat, așa cum mulți au auzit tot ce aveau nevoie să audă.

Domnul Iisus l-a trimis pe bărbat să sacrifice. Nu mai erau cuvintele, el trebuia să acționeze, a fost chemat să ia o decizie. Totuși, în cazul lui, frica a vorbit mai tare înăuntrul lui și acea revelație a fost disprețuită. Cu siguranță că el nu se aștepta la ceva atât de puternic, de impactant, ci dorea să continue să discute , așa cum se întâmplă azi cu mulți creștini care trăiesc chiar o viață onestă, nu ies de la biserică, dar viața lor este imaginea eșecului. Înăuntrul lor există o întrebare care strigă: Ce să fac?

Tânărul bogat a plecat trist, pentru că avea multe proprietăți, dar a pierdut oportunitatea de a deveni un bărbat mântuit și și să aibă mult mai mult decât ceea ce sacrifica. Asta a fost ceea ce Domnul Iisus le-a spus ucenicilor care erau preocupați pentru că lăsaseră totul.

Și oricine își lasă case sau frați sau surori, sau tată sau mamă, sau copii, sau ogoare de dragul Numelui Meu va primi de o sută de ori mai mult și va moșteni viață veșnică. Matei 19:29

Dumnezeu să vă ilumineze!

Părintele Lucian

Deixe o seu comentário

Ou preencha o formulário abaixo.

O seu endereço de email não será publicado. Campos obrigatórios marcados com *