Puternic şi curajos

Spațiul Femeii |

Întăreşte-te şi îmbărbătează-te, căci tu vei da în stăpânire poporului acestuia ţara pe care am jurat părinţilor lor că le-o voi da. (Iosua 1:6)

Acestea au fost cuvintele lui Dumnezeu pentru Iosua atunci când acesta a venit în locul lui Moise, dar de ce oare, Dumnezeu i-a spus să se întărească şi să se îmbărbăteze (să fie puternic şi curajos) ?

Răspunsul este simplu. În această lume în care trăim, înfruntăm zilnic diverse situaţii, care de multe ori ne afectează, iar din cauza aceasta, mulţi se descurajează şi chiar ajung să-şi ia viaţa. De aceea, atunci când Dumnezeu a vorbit cu Iosua, El a avut un motiv foarte clar pentru care i-a spus să fie puternic şi curajos. Însă, Dumnezeu i-a vorbit a doua oară lui Iosua:

„Întăreşte-te numai şi îmbărbătează-te, lucrând cu credincioşie după toată Legea pe care ţi-a dat-o robul Meu Moise; nu te abate de la ea nici la dreapta, nici la stânga, ca să izbuteşti în tot ce vei face.” (Iosua 1:7)

Putem să observăm că Dumnezeu, în afară de a-l orienta pe Iosua spunându-i că trebuia să se întărească şi să se îmbărbăteze, el mai trebuia să fie puternic şi curajos pentru a practica de asemenea cuvintele Legii. Dumnezeu nu l-a învăţat doar să fie puternic şi curajos, dar, i-a dat de asemenea şi secretul pentru a fi o persoană realizată. Într-adevăr Dumnezeu îi spunea lui Iosua că trebuie să se dedice 100% obiectivelor sale, căci odată ce practică Cuvântul lui Dumnezeu şi nemai deviind nici la stânga nici la dreapta de voinţa lui Dumnezeu, avea să îşi atingă toate obiectivele.

Ceea ce trebuie să facem, este să luăm exemplul lui Iosua şi să îl aplicăm în vieţile noastre pentru că odată ce am ajuns să fim puternici şi foarte curajoşi, pentru a practica Cuvântul lui Dumnezeu, ne vom atinge ţelurile pentru că atunci când medităm asupra Cuvântului, bem din Duhul lui Dumnezeu, din Duhul Credinţei. Poate că vei întreba: Cum adică să bem din Duhul lui Dumnezeu?

Atunci când mergi la cinema şi vizionezi un film cu lupte, începi să bei din acel duh şi în consecinţă, când pleci de la film, eşti pregătit să lupţi. Când te uiţi la un film romantic, bei din duhul acelui film şi devi gata să iubeşti. Aşa se întâmplă şi atunci când citeşti şi meditezi asupra Cuvântului lui Dumnezeu. Tu bei din Duhul Cuvântului care este Duhul lui Dumnezeu şi în mod automat mergi să învingi şi să realizezi. De aceea Dumnezeu a spus:

„…nu te abate de la ea nici la dreapta, nici la stânga, ca să izbuteşti în tot ce vei face.” (Iosua 1:7)

Atunci, să fi puternic şi curajos şi începe chiar acum să citeşti şi să meditezi asupra Cuvântului lui Dumnezeu. Vei vedea că totul este posibil pentru tine.

Sper să te fi putut ajuta cu ceva!

 

 

 

 

Părintele Lucian

Deixe o seu comentário

Ou preencha o formulário abaixo.

O seu endereço de email não será publicado. Campos obrigatórios marcados com *

2 comentários

Ariana Răspunde 22 iunie 2011 la 10:19

Ce considerati dvs. ca trebuie sa facem ca sa ne intarim ( in credinta) ????? Aceasta este intrebarea la care caut raspuns.
Ce trebuie sa facem ca sa ni-l apropiem pe Dumnezeu ??

samson ion georgel Răspunde 8 septembrie 2011 la 10:12

Bună ziua . Vă rog să îmi scrieţi şi numele meu în cartea de rugăciuni ( samson ion georgel ) , în toate sensurile . Am fost la catedrală am făcut sacrificiul pentru duhul sfănt , mă rog în fiecare zi şi dimineaţa la tv. , dar sufletul meu tot apăsat de probleme este ( suferinţe , necazuri , eşecuri , boli ) . Lucrez acasă tâmplărie , am vrut să evoluez , problema este că nu prea am lucrări nu am spor , nu reuşesc să prosper în nici un fel . Vă rog să mă ajutaţi , numai ştiu ce să fac , am tot felul de gânduri negative . Am tot felul de vise care nici nu le înţeleg şi mai mă trezesc şi obosit . Vă mulţumesc .