Revolta

Spațiul Femeii |

Revolta este o energie ce poate fi folosită atât spre bine cât şi spre rău. Dacă o folosim spre bine, vom culege bine, dar dacă o folosim spre rău, vom culege rău. Când Ghedeon şi-a exprimat revolta înaintea lui Dumnezeu, el i-a atras atenţia lui Dumnezeu şi din cauza aceasta, Dumnezeu i-a spus să meargă conform cu puterea pe care o are.

Îngerul Domnului i S-a arătat, şi i-a zis: ,,Domnul este cu tine, viteazule!” Ghedeon I-a zis: ,,Rogu-te, domnul meu, dacă Domnul este cu noi, pentruce ni s-au întîmplat toate aceste lucruri? Şi unde sînt toate minunile acelea pe cari ni le istorisesc părinţii noştri cînd spun: Nu ne-a scos oare Domnul din Egipt? Acum Domnul ne părăseşte, şi ne dă în mînile lui Madian! Domnul S-a uitat la el, şi a zis: ,,Du-te cu puterea aceasta pe care o ai, şi izbăveşte pe Israel din mîna lui Madian; oare nu te trimet Eu?”(Judecători 6:12-14)

Dumnezeu i-a zis să meargă cu puterea aceasta, tocmai pentru că, revolta este o putere, o energie ce sălăşluieşte în fiecare dintre noi, dar în schimb, la fel ca şi Ghedeon, noi trebuie să ne revoltăm contra problemelor prin care trecem în viaţa de zi cu zi şi anume: probleme de sănătate, familiale, economice, etc. Această revoltă este cea care va face diferenţa.

Eu nu pot accepta să slujesc unui Dumnezeu Viu şi Atotputernic, şi în acelaşi timp, să trăiesc o viaţă de ratat. Aşa ceva nu este deloc inteligent.

Gândiţi-vă împreună cu mine: Dacă Dumnezeu este Viu şi este atât de Puternic, cum pot eu oare să trăiesc o viaţă aşa de nenorocită. Cum pot să accept să trăiesc bolnav, sau să trăiesc în mizerie, cu o familie distrusă, cu vicii, cu certuri, ori cu alte probleme?! Nu, eu nu mă pot conforma cu această situaţie. Nu pot încrucişa mâinile înaintea acestei umilinţe. Eu trebuie să mă revolt.

Iar dacă dvs. veniţi la biserică şi sunteţi conformat cu această situaţie, fapt ce dovedeşte că nu sunteţi revoltaţi, atunci, sunteţi ca şi condamnaţi să trăiţi o viaţă nenorocită pentru tot restul vieţii şi Dumnezeu nu este vinovat de asta pentru că dacă tu nu-ţi faci partea, nici Dumnezeu nu va face partea Lui. Într-adevăr, ceea ce vrea Dumnezeu de la fiecare dintre noi, este să sacrificăm, pentru că ceea ce ne demonstrează revolta nu sunt simplele cuvinte ci atitudinile, acţiunile ce-I atrag atenţia Lui, ca El să ne schimbe viaţa.

Asta a făcut şi Ghedeon. El a sacrificat taurul tatălui său şi când i-a vărsat sângele, Dumnezeu i-a văzut forţa lui Ghedeon care acum nu se mai limita doar la cuvinte ci era însoţită de fapte. Asta se întâmplă atunci când sunt revoltat. Odată ce sacrific pentru Dumnezeu, visul meu cel mai mare, devine realitate.

Părintele Lucian

 

 

 

 


Deixe o seu comentário

Ou preencha o formulário abaixo.

O seu endereço de email não será publicado. Campos obrigatórios marcados com *