Sacrificiul şi împlinirea viselor

Spațiul Femeii |

Sacrificiul – cel mai scurt drum între a avea o dorinţă şi a o realiza

Sacrificiul este defapt, drumul cel mai scurt pentru atingerea obiectivelor şi ţintelor proprii însă este şi cel mai dificil de „parcurs” pentru că persoana care sacrifică trebuie să fie dispusă să plătească preţul cuceririi dorite. Având în vedere acest lucru, putem afirma că sacrificiul este forma cea mai practică prin care putem să ne realizăm visele şi să ne atingem obiectivele însă, persoana care sacrifică, trebuie să fie conştientă că adevăratul sacrificiu doare şi că nu există nici un sacrificiu uşor ori lipsit de durere. 

Până şi în viaţa de zi cu zi este nevoie de sacrificii pentru cine vrea o anumită realizare, reuşită sau împlinire. Spre exemplu: Un tânăr care doreşte să fie admis la facultate, trebuie să înveţe mai mult decât ceilalţi care nu vor acelaşi lucru ca el, trebuie să ia din orele lui de odihnă şi să înveţe căci doar aşa va reuşi să intre la facultatea care doreşte, iar dacă el doreşte să facă şi un masterat, poate chiar şi-un doctorat după aceea, trebuie să sacrifice şi mai mult. 

Aşa se întâmplă în toate aspectele vieţii noastre: dacă cineva doreşte să se căsătorească, spre exemplu, trebuie să fie dispus să renunţe la viaţa lui de burlăcie, să-şi sacrifice „libertatea” şi abia atunci va putea să o aibă alături pe persoana iubită. 

Cu Dumnezeu  lucrurile nu stau deloc altfel. Moise a sacrificat gloria pe care el o avea în Egipt pentru a-L sluji pe Dumnezeu în deşert însă, acolo el a avut o experienţă reală cu Propriul Dumnezeu. Pe muntele Sinai, el a vorbit cu Cel Preaînalt şi până în ziua de azi, această experienţă a lui Moise marchează întreaga lume a credinţei şi pe toţi cei care cred în promisiunile Divine. 

Chiar pe muntele acesta, preoţii şi episcopii de la Bisericile Universale din toată lumea (cei responsabili de fiecare ţară în parte), vor duce visele tuturor celor care sacrifică în această campanie de credinţă. Aşa cum Dumnezeu s-a pogorât pentru a elibera poporul lui Israel din sclavie, Dumnezeu se va pogorî acum, în zilele noastre pentru a răspunde rugăciunilor tuturor celor care cred. 

 

 

 

 

Părintele Lucian

Deixe o seu comentário

Ou preencha o formulário abaixo.

O seu endereço de email não será publicado. Campos obrigatórios marcados com *

6 comentários

pop vasile Răspunde 20 ianuarie 2011 la 9:30

ce sa fac sa ami mearga mai bine ,in ultimul timp numai rau imi merge ,numai stiu ce sa mai fac de lucru nu gasesc ,in strainatate am fost prin cineva si ,ajuns acolo anceput sa ami impuna tot felul de texe sitaxe numai sa nu de toti bani, pina la urma nu a mai dat deloc salar si a trebuit sa ma intorc acasa si am ramas si fara banii si fara servici,un lucru bun e ca am ramas cu buletin de belgia,poate ma poate ajuta cineva cu un job in belgia ,dafara sa ami impuna tot felul de texe si taxe,asta este numai una din probleme,sint cam disperat ,poate aveti un raspuns,va multumesc

cristina bujor Răspunde 27 ianuarie 2011 la 8:54

e foarte buna emisiunea

agnes Răspunde 1 februarie 2011 la 11:16

Intre-adevar este prima emisiune interesanta din toate televiziunile din Romania, care te uimeste foarte mult. Mi-as dori sa pun pomelnic pentru ziua de vineri cand se fac dezlegari. Ma intereseaza cati bani se da pentru pomelnic si in ce comt trebuie pusi acesti bani!

agnes Răspunde 1 februarie 2011 la 11:21

Intre-adevar este prima emisiune interesanta din toate televiziunile din Romania, care te uimeste foarte mult. Mi-as dori sa pun pomelnic pentru ziua de vineri cand se fac dezlegari. Ma intereseaza cati bani se da pentru pomelnic si in ce cont trebuie pusi acesti bani! Asi dori sa primesc un raspuns la adresa de email. Multumesc !!!

gabi Răspunde 27 iulie 2011 la 17:43

buna!as avea si eu o mica intrebare la care as dori un raspuns daca se poate(va rog mult).am o verisoara, care nu de mult a aflat ca are o tumoare cancerigena pe unul dintre plamini,care arata destul de rau,va rog mult as dori un raspuns ce se poate face in cazul acesta cum poate fi ajutata!va multumesc mult si astept un raspuns daca se poate.

Popescu Maria Răspunde 29 septembrie 2011 la 19:24

Trebuie sa crezi in Dumnezeu sa donez acesta este sacrificic,daca nu crez nu te faci bine ca vedeti ca meici nu va mai da nici o sansa,doar Dumnezeu a mai ramas si daca nu andepliniti voia lui isi ia mina dupe voi donati la biserica la saraci,biserica din sacrificiu vostrucumpara lumanari,tamaie,duceti pine ulei pentru slujbe cum credeti cu va faceti bine daca nu donat orce,acesta e sacrificiu sau la un colt de strada da o paine la un sarac nu va suparati pe mine ca va dau un sfat sa va ajute Dumnezeu.