SEMNIFICAȚIA REALĂ A OFRANDEI

Spațiul Femeii |

hombre-de-fe-620x412

Ofranda este instrumentul prin care ființa umană se apropie de Dumnezeu. Această apropiere este dorită de Tată, care a instituit ofranda de sacrificiu. Continuând procesul de răscumpărare a umanității, Dumnezeu L-a oferit pe Fiul Său, Iisus Hristos ( Ioan 3:16). Domnul Iisus este ofranda lui Dumnezeu-Tatăl, pentru salvarea umanității; totuși, ofranda perfectă în același timp este poarta de acces în sfânta Sa prezență.

Chiar așa! Dacă Iisus este ofranda perfectă, asta înseamnă că toate ofrandele sunt reprezentate de El. Ofranda reprezintă Domnul Iisus! De aceea, ea nu poate fi imperfectă. Dacă ofranda lui Dumnezeu pentru umanitate este perfectă, atunci toate ofrandele care se oferă lui Dumnezeu trebuie să fie perfecte, cu scopul de a-L putea prezenta coerent pe Fiul Lui, Iisus. În caz contrar, nu este acceptată și în consecință nu produce rezultatele care trebuiau.

Autorul scrisorii către Evrei a spus:
Astfel dar, fraților, fiindcă prin sângele lui Iisus avem o intrare în Locul prea sfânt, Pe calea cea nouă și vie, pe care ne-a deschis-o El, prin perdeaua dinăuntru, adică trupul Său: și fiindcă avem un Mare preot pus peste casa lui Dumnezeu, să ne apropiem cu o inimă curată, cu credință deplină, cu inimile stropite și curățite de un cuget rău și cu trupul Papă curată’’ Evrei 10:19-22

Puteam să scriem aceste cuvinte accentuate în felul următor:
‘’Astfel dar, fraților, să aveți curaj fiindcă prin sângele lui Iisus avem o intrare în prezența lui Dumnezeu, pe calea cea nouă și vie pe care ne-a deschis-o El.’’

Cu alte cuvinte: Domnul Iisus este ofranda lui Dumnezeu pentru a putea să intrăm în prezența Sa. El este drumul nou și viu; pâinea care a coborât din cer, Adevărul, Viața, în fine, El este ofranda prin care avem acces la Dumnezeu.

Dumnezeu să vă ilumineze!

Părintele Lucian

Deixe o seu comentário

Ou preencha o formulário abaixo.

O seu endereço de email não será publicado. Campos obrigatórios marcados com *