Sunteți sfânt?

Spațiul Femeii |

Corbis-42-19749536-600x400-620x413

Mulți confundă semnificația cuvântului sfânt pentru că se gândesc că a fi sfânt înseamnă a avea o aură pe cap și a fi perfect. Alții asociază acest cuvânt cu religiozitatea, care face să pară că sfânt se referă la acele ființe spirituale care pot răspunde la o rugăciune sau pot face vreo minune și care sunt reprezentate prin imaginea unor bărbați sau femei care au făcut fapte bune cât au trăit și de aceea au fost considerați sfinți, fiind astfel canonizați de anumite religii care folosesc aceste argumente mincinoase ca să-și atragă adepții la doctrinele și tradițiile lor religioase.

Dar dvs știți ce înseamnă într-adevăr a fi sfânt?

A fi sfânt, mai întâi de toate, e a fi SEPARAT. Când suntem sfinți, suntem separați. Vedeți afirmația aceasta în cuvintele apostolului Pavel când, călăuzit de Duhul Sfânt vorbește bisericii Romanilor: ”Vă îndemn dar, fraţilor, pentru îndurarea lui Dumnezeu, să aduceţi trupurile voastre ca o jertfă vie, sfântă, plăcută lui Dumnezeu: aceasta va fi din partea voastră o slujbă duhovnicească” – Romani 12:1.

Observați că a fi sfânt nu are legătură cu a fi perfect, pentru că cine este perfect? Noi, oamenii, suntem supuși imperfecțiunilor, pentru că, atâta timp cât suntem în această coajă numită trup, suntem supuși eșecurilor și greșelilor.

Ceea ce vrea să spună Pavel, este că trebuie să fim separați de această lume și de tot ceea ce are legătură cu lumea.

Nu este greu de înțeles dacă privim din următorul punct de vedere. Dumnezeu este Sfânt al sfinților, adică Dumnezeu este SEPARAT de tot ce are legătură cu lumea și lucrurile ei și El dorește un popor pentru Sine care să fie separat, adică sfințit, un popor care să-L aibă pe Dumnezeu ca Domn și Rege și fie spus în treacăt, cu acest scop Dumnezeu Tatăl L-a trimis pe Fiul Lui, Iisus, să moară și să-și verse sângele Lui prețios în favoarea tuturor celor care cred în El, pentru ca prin Acesta să fie separat un popor sfânt, așa cum este El!

Acest lucru nu are legătură cu religia sau religiile. De aceea, dvs care vă gândiți că din cauza faptului că practicați o tradiție sau tradițiile religioase, faceți parte din poporul lui Dumnezeu, dvs vă ÎNȘELAȚI amarnic, pentru că a fi religios, a fi bun, a face acte de caritate, etc…nu face pe nimeni sfânt. Toate acestea nu sunt decât vorbe goale pe care religiile le folosesc pentru a-i înșela pe cei creduli.

Ceea ce face ca dvs să fiți SFÂNT, este să fiți SEPARAT, adică, SĂ SACRIFICAȚI zi de zi voința dvs pentru a împlini voința lui Dumnezeu, SĂ RENUNȚAȚI la eul dvs pentru ceea ce vrea Dumnezeu și pentru asta este nevoie să vă bazați credința pe Cuvântul Lui, e nevoie să practicați ce este scris în biblie și să aveți o credință biblică și nu religioasă.

Atunci Iisus a zis ucenicilor Săi: ”Dacă voieşte cineva să vină după Mine, să se lepede de sine, să-şi ia crucea (sacrificiu), şi să Mă urmeze” – Matei 16:24.

Dumnezeu să vă ilumineze!

Părintele Lucian

Deixe o seu comentário

Ou preencha o formulário abaixo.

O seu endereço de email não será publicado. Campos obrigatórios marcados com *