Un An nou

Spațiul Femeii |

Un An nou

A început și 2014. Ca de fiecare dată la începutul unui An Nou, vecinii și prietenii s-au întrecut în tot felul de mesaje și urări, care de mai care mai ”originale”: ”Fie ca Sărbătoarea Crăciunului să vă aducă…”, ”Noul an să vă aducă…”.

Toți își doresc un an mai bun decât precedentul. Toți doresc o viață mai bună. Toți își fac planuri noi și visuri noi. Dar cum să obțină ce își doresc? Nu ajunge doar să-și dorească. E nevoie de luptă, sacrificiu, perseverență, efort. Pentru a vedea o schimbare în bine a vieții, pentru a nu încheia anul tot așa cum l-au început sau chiar mai rău de-atât.

Și, ca de fiecare dată la început de an, au apărut tot felul de prezicători care s-au grăbit să facă previziuni personale, politice, economice sau sociale. Previziuni care nu se pot face în mod responsabil, atâta timp cât există mai multe variabile în funcție de care un eveniment va avea sau nu avea loc. Dar, mai importantă decât aplicarea sau neaplicarea măsurilor Guvernului în Noul An și chiar decât împlinirea sau neîmplinirea unor dorințe personale, este schimbarea sau rămânerea la fel a mentalității.

Dacă veți continua să faceți aceleași lucruri pe care le-ați făcut și până acum, veți avea aceleași rezultate pe care le-ați avut și până acum. Sau, veți avea unele mai proaste. Pentru că totul pleacă de la sistemul de gândire, de la mentalitate. Dacă, pe de altă parte, vă schimbați mentalitatea, perspectiva din care priviți lumea și vă priviți pe dumneavoastră înșivă, dacă vă schimbați atitudinea, atunci vă veți împlini dorințele și visurile, indiferent dacă Guvernul își va aplica sau nu măsurile în noul An… 

Dorințele și visurile personale nu se limitează, însă, la propria persoană, ci includ familia și ”familia” lărgită, care poate fi neamul nostru, Biserica noastră sau țara noastră. În 2014, cu toții ne dorim o revoluționare a mentalității – ca să renunțăm, odată pentru totdeauna, la obiceiul balcanic de a ne plânge de milă, atunci când apar obstacole sau intervin probleme -, dar și o revoluționare a comportamentului, ca să ne suflecăm mânecile și să acționăm hotărât, pentru a depăși orice dificultate care ne-ar sta în față.

Deixe o seu comentário

Ou preencha o formulário abaixo.

O seu endereço de email não será publicado. Campos obrigatórios marcados com *