3 pași pentru a nu vă lăsa ochii să vă trădeze

Nu întotdeauna ce vedeți este adevărat. Citiți și înțelegeți

90918261.300x200Câți oameni au râs de dumneavoastră astăzi? Câți s-au „uitat strâmb” la dumneavoastră? Înainte să răspundeți, reflectați: aceste lucruri se întâmplă cu adevărat sau ochii vă înșală?

Există oameni care se simt persecutați, chiar și atunci când asta nu este adevărat. „Ei trăiesc gândindu-se la ce cred alții despre ei, încercând să-și dea seama dacă cineva intenționează să le facă rău”, explică episcopul Julio Freitas, responsabil cu Centrul de Ajutor din Europa. „Fie din cauza unui cuvânt rostit, unei simple priviri, fie din cauza unui gest nesemnificativ, există oameni care construiesc adevărate filme în capul lor și cred că ele sunt mai reale decât însăși realitatea. Aud voci care le spun, de multe ori, că unei anumite persoane nu-i place de ei sau că aceasta complotează împotriva lor, ca să le facă rău. Și, cu timpul, ajung să creadă asta și se izolează”.

Dacă credeți că trăiți această situație sau cunoașteți pe cineva care face asta, iată 3 sfaturi speciale de la episcopul Julio:

1. Nu vă deschideți față de duhurile rele

Acțiunea duhurilor rele, în majoritatea cazurilor, nu este clară și directă. Posedarea, de multe ori, nu se întâmplă imediat, ci treptat. Ele încearcă să închidă cercul în jurul unei persoane, făcând-o să piardă oportunități din cauza fricii, iar asta o face să se închidă în ea însăși și să fie solitară, atitudini motivate de izolare. Și, astfel, secundă după secundă, minut cu minut, zi de zi, ele vor lucra în mintea persoanei, oprimând-o, tulburând-o, făcând-o să-și piardă echilibrul interior, suflându-i nesiguranță la ureche. Dacă nu caută ajutor, ea ajunge să cadă într-un abis din care nu va putea să iasă prea curând.

2. Combateți stima de sine scăzută

A avea o stimă de sine scăzută e ca și cum ați vorbi cu ”sinele” dumneavoastră interior, care v-ar spune:

– Nu ai nicio valoare. Nu vei avea niciodată. Credința ta e prea slabă pentru obiectivul tău. Nu ai suficientă putere, ca să lupți pentru fiul tău. Ești urât, nimeni nu te va iubi. Ești gras. Ești slab. Ești prea înalt. Ai picioare atât de urâte…

A avea stimă de sine scăzută e ca și cum ați lăsa garda jos în fața inamicului și i-ați permite să vă atace fără să-i opuneți rezistență, din moment ce ACEST INAMIC SUNTEȚI CHIAR DUMNEAVOASTRĂ. O persoană cu stimă de sine scăzută nu va fi niciodată echilibrată și sinceră, mai ales față de ea însăși, și va aștepta mereu validarea altora cu privire la tot ce face sau intenționează să facă.

3. Încurajați-vă încrederea în sine

O persoană fără încredere în sine e slabă, atât înaintea altora, cât și înaintea Lui Dumnezeu și, mai ales, înaintea celui rău. Chiar dacă persoana este ținta unei persecuții reale, adică este condamnată în piața publică, dacă are o stimă de sine ridicată, e suficient de puternică pentru a depăși toate piedicile și obstacolele. Înainte de orice, ea va proiecta o imagine de putere, de siguranță, de capacitate și valorizare personală, iar cine i se va opune, va da înapoi, fie că este un inamic carnal sau spiritual.

V-ați simțit slab, inferior? Sunați chiar acum la Linia SOS Spiritual (021 255 7300 sau 0721 805 569). Veți fi ascultat și îndrumat.

Deixe o seu comentário

Ou preencha o formulário abaixo.

O seu endereço de email não será publicado. Campos obrigatórios marcados com *