5 sfaturi pentru o rugăciune mai eficientă

Vedeți ce spune Biblia despre actul de a vă ruga

prayer.300x200Rugăciunea este mijlocul prin care venim în contact cu Dumnezeu. Este foarte importantă, pentru că e imposibil să avem o relație adevărată cu El fără dezvoltarea unui dialog pozitiv.

Așadar, iată mai jos 5 sfaturi care vă vor ajuta să vă rugați mai eficient:

1) Dumnezeu știe cine are un real interes față de prezența Lui și cine n-are. Nu ajută la nimic să vorbim cu El, fără ca asta să fie dorința sinceră a gândirii noastre: ”Dacă cineva îşi întoarce urechea ca să n-asculte Legea, chiar şi rugăciunea lui este o scârbă” (Proverbe 28.9).

2) Trebuie să aveți încredere că Domnul Iisus va auzi ce-I spuneți. ”Și orice veţi cere în Numele Meu, voi face, pentru ca Tatăl să fie proslăvit în Fiul” (Ioan 14.13).

3) Dumnezeu caută sinceritate în rugăciunea noastră, nu ajută la nimic să ”vorbim de dragul de a vorbi” sau să nu avem un scop, un obiectiv, când vine vorba despre cuvintele noastre: ”Când vă rugaţi, să nu bolborosiţi aceleaşi vorbe, ca păgânii, cărora li se pare că, dacă spun o mulţime de vorbe, vor fi ascultaţi” (Matei 6.7).

4) Domnul Iisus, în rugăciunea „Tatăl Nostru” (Matei 6.9-13), începe glorificând numele Lui Dumnezeu. Așa s-a întâmplat și în cazul rugăciunii ascultate a lui Ezechia, în care a cerut protecția DOMNULUI față de asirieni: ”căruia i-a făcut următoarea rugăciune: „DOAMNE, Dumnezeul lui Israel, care şezi pe heruvimi! Tu eşti singurul Dumnezeu al tuturor împărăţiilor pământului! Tu ai făcut cerurile şi pământul” (2 Împărați 19.15).

5) Cereți ajutor Duhului Sfânt, ca să intervină la Tatăl: ”Şi tot astfel şi Duhul ne ajută în slăbiciunea noastră, căci nu ştim cum trebuie să ne rugăm. Dar Însuşi Duhul mijloceşte pentru noi cu suspine negrăite” (Romani 8.26).

Dacă v-ați confruntat cu multe probleme și vreți să vorbiți cu cineva despre asta, sunați chiar acum la Linia SOS Spiritual (021 255 7300 sau 0721 805 569) și veți fi ascultat și îndrumat. Dacă aceste sfaturi v-au ajutat, asigurați-vă că le împărtășiți pe rețelele sociale.

Deixe o seu comentário

Ou preencha o formulário abaixo.

O seu endereço de email não será publicado. Campos obrigatórios marcados com *