Râsul, cheia fericirii

ThinkstockPhotos-174105786.300x200În timp ce Hitler mărșăluia pe străzi, în 1938, în Al Doilea Război Mondial, cercetătorii de la Mass Observation (Observarea Maselor) au cerut cititorilor ziarului britanic Bolton Evening News (Știrile Serii din Bolton) să răspundă la întrebarea „ce este fericirea?”. Pentru 226 dintre intervievați, siguranța economică a ocupat primul loc între lucrurile care i-ar face fericiți, după educație și religie.

În acea perioadă, oamenii au afirmat că sunt mai fericiți pentru că locuiesc în Bolton, în nord-vestul Angliei. Dar astăzi, 77 ani mai târziu, două treimi se simt mai bine departe de oraș. A avea mai mult timp pentru odihnă și distracție este noua prioritate, după siguranța personală, potrivit aceluiași studiu refăcut de psihologii Universității din Bolton.

În 2014, 77% dintre respondenți au răspuns „nu” la întrebarea „credeți că fericirea este direct legată de bunuri materiale și bogăție?”. În timp ce siguranța a fost extrem de apreciată în 1938, bogăția numai pentru sine n-a fost evaluată. Studiul a apărut după ce administrația din Bolton a creat o serie de măsuri în domeniul muncii și al comunității, pentru a îmbunătăți calitatea vieții populației.

Cunoscuta frază „râsul e cel mai bun medicament” a fost dovedită științific. Iată 5 motive care vă vor face să râdeți mai des:

1 – Râsul ne îmbunătățește sănătatea emoțională: Râsul eliberează hormonii care îmbunătățesc starea de spirit și poate să reducă stresul și durerea. Deci, atunci când aveți o zi proastă, sfatul nostru e să căutați ceva care să vă facă să râdeți.

2 – Ne face mai frumoși: E adevărat, râsul vă poate face mai atractiv pentru alții. Potrivit unui studiu, femeile au tendința să prefere un bărbat cu simțul umorului, în timp ce bărbații preferă femeile care râd la glumele lor. În relațiile interpersonale, râsul este cheia.

3 – Reduce stresul: Râsul poate să calmeze tensiunea corpului și să întărească sistemul imunitar. Încercați să priviți dintr-un alt unghi situațiile care vă stresează în viața de zi cu zi.

4 – Îmbunătățește sănătatea respiratorie: Râsul este un medicament care previne aproape toate relele. El poate să reînnoiască aerul din plămâni, crește ritmul cardiac și ajută la o respirație mai profundă, revigorând întregul corp.

5 – O viață cu Dumnezeu: Oamenii care au părtășie cu Domnul, care participă ca voluntari în lucrarea desfășurată de Centrul de Ajutor și care își ajută aproapele tind să zâmbească mai mult. Chiar dacă există probleme, ei știu unde să găsească puterea pentru a le depăși.

”… nu vă mâhniţi, căci bucuria Domnului va fi tăria voastră” (Neemia 8:10)

Ce ziceți să începeți să puneți toate astea în practică? În mod sigur, veți fi uimit de rezultate. V-a ajutat acest articol? Nu uitați să-l transmiteți mai departe.

Deixe o seu comentário

Ou preencha o formulário abaixo.

O seu endereço de email não será publicado. Campos obrigatórios marcados com *