Credința nu se măsoară prin sentimente

bm__cdaMii de oameni au participat la Slujba specială ținută de Episcopul Macedo în Lisabona

Duminica, 17 mai – În Marele Templu, la ora 10, mii de oameni au umplut naosul principal și sala auxiliară din Marele Templu, în Lisabona, pentru a asista la Slujba ținută de Episcopul Edir Macedo, care s-a aflat în vizită misionară în Portugalia.

În cadrul slujbei, Episcopul a avertizat despre necesitatea de a nu amesteca Credința cu sentimente. Asta pentru că nu putem afirma niciodată: „Simt Credință”, din moment ce ea n-are nimic de-a face cu sentimentele. Credința nu se măsoară prin sentimente! Dacă amestecați credința pe care o aveți în Dumnezeu cu sentimentele dumneavoastră, nu veți reuși nimic și acesta este motivul pentru care majoritatea oamenilor care cred în Dumnezeu sunt frustrați, pentru că au amestecat Credința cu sentimentele. După cum nu se amestecă codul cu orice tip de carne, tot așa nu se amestecă Credința cu sentimentele.

„Avraam n-a simțit Credință, el a ascultat de Cuvântul Lui Dumnezeu. Iisus a spus că omul înțelept este cel care-și construiește casa pe stâncă. Așa este și viața noastră! Omul înțelept este cel care aude și practică Cuvântul Lui Dumnezeu. Nu este cel care aude și simte, ci acela care aude și I se supune. Avraam a fost supus Lui Dumnezeu, atunci când i l-a cerut pe singurul său fiu – pasiunea lui, cea mai mare avere a sa, viitorul lui, perpetuarea numelui său, băiatul care ar fi moștenit toată averea – ca jertfă. Asta este a trăi în Credință și nu în sentiment!” a afirmat vorbitorul.

Episcopul a vorbit și despre importanța încrederii în Promisiunile Lui Dumnezeu, în Cuvântul Lui. „Cuvântul Lui Dumnezeu nu se întoarce fără rod, Cuvântul Lui este hotărât, asta a spus Iisus, atunci când diavolul L-a ispitit: ”Este scris”, adică este hotărât. Nimeni nu poate schimba asta, nimeni nu poate revoca ce este scris. Nimeni nu poate revoca ce a spus Dumnezeu, nici Dumnezeu nu poate revoca asta. Cuvântul împăratului nu se mai întoarce, deci vă puteți imagina cum este în cazul Cuvântului Lui Dumnezeu. Nu este cuvântul unui om, este Cuvântul Celui Atotputernic și El ne va acoperi toate nevoile. Atunci când avem încredere în Cuvânt, ne încredem în Dumnezeu, atunci când nu avem încredere în Cuvânt, nu ne încredem în El. Dar cum avem siguranța că Dumnezeu Își va împlini Cuvântul? Pe cine slujim noi? Pe Dumnezeu! Atunci, El e responsabil cu viața mea și cu toate responsabilitățile mele. Eu sunt sigur că Dumnezeu îmi va acoperi toate nevoile”, a afirmat Episcopul Macedo.

Dacă Îi dați ceva Lui Dumnezeu, El este obligat să vă dea ceva? Poate fi obligat Dumnezeu să dea ceva cuiva? Credința pe care o aveți se măsoară prin ce-I dați Lui Dumnezeu, ce aveți mai bun, viața dumneavoastră.

Galerie Foto

Deixe o seu comentário

Ou preencha o formulário abaixo.

O seu endereço de email não será publicado. Campos obrigatórios marcados com *