100 de milioane de biblii

Din 1977 CdaS colaborează pentru ca tot mai multe Biblii să ajungă în fiecare ţară. Stimulentul a meritat pentru că senatul brazilian sărbătoreşte ediţia a 100 de milioane de Biblii la care a ajuns Societatea Biblică a Braziliei.

Biblia este o colecţie de 66 de cărţi ce conţine revelaţia lui Dumnezeu pentru fiinţa umană. Ea a fost scrisă de cel puţin 36 de oameni, de-alungul a 1500 de ani. Potrivit liderului CdAS, episcopul Edir Macedo, fiecare din aceste persoane care au scris cărţile Bibliei, atunci când au făcut-o au fost inspiraţi în totalitate de Duhul Sfânt pentru ca toate cuvintele să se potrivească perfect ca să poată exprima exact gândurile lui Dumnezeu.

„Atât de importantă este Biblia, încât propiul Iisus Hristos a folosit-o în cele mai mici detalii atunci când şi-a desfăşurat ministerul spiritual aici pe Pământ. Dintre oamenii aceştia care au fost dirijaţi de Duhul Sfânt ca să scrie Biblia, unii dintre ei au fost regi, alţii agricultori, alţii ciobani, avocaţi, pescari, un medic şi un colector de impozite” – a explicat dânsul.

„Chiar dacă în mare parte, erau persoane simple, inspiraţia divină pe care au avut-o este incontestabilă; nu există, nu a existat şi nu va exista vreodată cineva care să poată demonstra contrariul la afirmaţiile biblice.” – a declarat episcopul. Propiul Iisus Hristos a spus:

„Cerul şi pământul vor trece, dar cuvintele Mele nu vor trece.” (Matei 24:35)

Încă de la începutul lucrării Centrului de Ajutor Spiritual (CdAS) într-un foişor din Parcul  Jardim do Méier, nordul oraşului Rio de Janeiro, 09 iulie 1977, pe atunci părintele Edir Macedo, obişnuia să spună că Biserica Universală are ca scop să propovăduiască Evanghelia până la cele patru colţuri ale lumii. Pentru acest lucru era nevoie ca gândurile lui să fie măreţe şi să îşi folosească credinţa.

Ca rod al acestei siguranţe, într-un timp foarte scurt, CdAS a crescut şi a cucerit din ce în ce mai multe state din Brazilia, propagând mai apoi Cuvântul lui Dumnezeu oamenilor din afara graniţelor de stat.

Înafară de distribuirea Bibliilor ce se realizează pe parcursul slujbelor unde sunt oferite Biblii celor ce nu au condiţii să-şi cumpere una, în mod asemănător, voluntarii CdAS dintre care medici, asistenţi, avocaţi şi alţi oameni de carieră ori liber profesionali, vizitează închisorile din ţară pentru a le oferii deţinuţilor Biblii, reviste şi ziare.

Întrunire specială la Senatul Braziliei

Luni 20 iunie Senatul aflat într-o întrunire specială a sărbătorit impresionanta sumă de 100 de milioane de Biblii ce au fost „expediate” din incinta Societăţii Biblice din Brazilia. Senatorul şi episcopul de la CdAS, Marcelo Crivella a fost cel care a stabilit întrunirea pentru că consideră că distribuirea Bibliei este principala contribuţie care poate exista pentru întărirea valorilor etice şi morale. „Este vorba de simpla recunoaştere a Senatului Republicii faţă de această instituţie ce nu are parte de weekend-uri libere şi care se dedică cu o diligenţă de adevăraţi preoţi, promovării şi divulgării Bibliei şi a mesajului său.” – a afirmat omul politic.

Potrivit spuselor senatorului, această comemorare de 100 de milioane de Biblii ce a avut loc în iunie anul acesta, este o „ispravă ce va garanta titlul de cea mai mare grafică pentru imprimarea de Biblii din întreaga lume”.

Numărul expresiv de 100 de milioane de Biblii este contabilizat din luna septembrie, anul 2005 când grafica de Biblii care a fost instalată în sediul SBB din Barueri (Sao Paulo), a fost inaugurată. De atunci, grafica a reprezentat un adevărat distribuitor de „apă” în producţie, copertare şi distribuşie de literatură biblică pe tot teritoriul brazilian. Astăzi, a devenit unul din cele mai mari centre productoare de Biblii din lume.

SBB face parte dintr-o fraternitate mondială ce a fost creeată la începutul secolului XIX ce a avut ca scop, facilitarea procesului de traducere, producere şi distribuţie a Sfintelor Scripturi prin intermediul strategiilor de cooperare reciprocă. SBU însumează 146 de Societăţi Biblice active în mai mult de 200 de ţări şi teritorii geografice. Aceste entităţi sunt înclinate către a reuşi să distribuie cel mai mare număr de Biblii în limbile şi la preţul care să fie accesibile persoanelor.


Deixe o seu comentário

Ou preencha o formulário abaixo.

O seu endereço de email não será publicado. Campos obrigatórios marcados com *

Sem comentários

ioana Răspunde 26 iunie 2011 la 20:00

ioana ajutor la examenul de bacalaureat ;pe data de 27 iunie 2011