Care este cea mai mare sursă de contaminare?

Când vă gândiți la contaminare, vă imaginați imediat la germeni, viruși, boli teribile. Pentru a le evita, se iau măsuri de igienă. Dar Domnul Iisus a vorbit despre un tip de contaminare mult mai nociv, la care noi toți suntem vulnerabili, atât în ​​ceea ce privește a fi contaminat, cât și în a contamina.

Această lecție, Învățătorul a lăsat în momentul în care unii cărturari și farisei – oameni foarte preocupați de tradiții – au venit la El, întrebându-L de ce ucenicii Săi nu s-au spălat pe mâini când au mâncat.

Iisus i-a răspuns, întrebându-i de ce ei – fariseii și cărturarii – din cauza tradițiilor lor au încălcat porunca lui Dumnezeu? Și i-a numit fățarnici (falși).

Apoi, întorcându-se către mulțime, Mesia a explicat ce contamina, de fapt, oamenii.

Inima contaminată

Episcopul Edir Macedo în notițele sale de credință explică, că Domnul Iisus a lămurit cât de inutile au fost tradițiile. „La urma urmei, ce rost are să te speli pe mâini (un act extern), dacă inima ta (interiorul) este plină de murdărie?”, Subliniază el.

De asemenea, el clarifică faptul că prin cuvintele rostite de o persoană este posibil să cunoaștem starea inimii fiecăruia. Și că, din acest motiv, Domnul Iisus ne avertizează că, cuvintele noastre ne vor justifica sau ne vor condamna.

”Omul bun, din tezaurul bun al inimii scoate lucruri bune; iar omul rău, din tezaurul rău scoate lucruri rele. Dar vă spun că: De fiecare cuvânt nefolositor pe care oamenii îl vor vorbi, vor da socoteală în ziua judecății. Fiindcă prin cuvintele tale vei fi declarat drept și prin cuvintele tale vei fi condamnat.” Matei 12:35-37

„Înainte de a se naște păcatul, el a fost mai întâi generat în mintea persoanei și apoi s-a așezat în inima și sufletul său. Având în vedere acest lucru, ea devine nedreaptă și sfârșește contaminându-se nu numai pe ea însăși cu cuvintele și minciunile ei, dar și pe alții. Nimeni care are o inimă curată nu se va bucura să vorbească cuvinte putrezite și păcătoase și nimeni care are o inimă contaminată de păcat nu va vorbi ceea ce este sfânt și drept ”, a explicat el.

O inimă nouă

Când Duhul Sfânt locuiește într-o persoană, El generează o inimă nouă în ea și o ajută să stea departe de tot ceea ce o poate contamina.

Deixe o seu comentário

Ou preencha o formulário abaixo.

O seu endereço de email não será publicado. Campos obrigatórios marcados com *