CdAS Angola realizează megabotez

Mai mult de 17.000 de persoane l-au acceptat pe Iisus ca Domn şi Salvator

„Cine va crede şi se va boteza va fi mântuit; dar cine nu va crede va fi osândit.” (Marcu 16:16)

Un megabotez a mobilizat persoane din diferite părţi ale Angolei. Episcopul Augusto Dias, responsabilul lucrării evanghelice din ţară al Bisericii Universale precum şi alţi preoţi ce sunt răspândiţi pe teritoriul statal, au botezat recent, mai mult de 17.000 de persoane.

Evenimentul a avut loc pe plaja Morro dos Veados din Luanda, cartierul Benfica, unde mii de persoane s-au dăruit Lui Dumnezeu prin intermediul botezului. Cu această ocazie, episcopul Dias a vorbit despre importanţa acestui act şi a spus: „Noi suntem aici pentru a îngropa vechea natură. În această după-amiază va începe o nouă istorie a vieţii dvs. şi asta în mod individual. Nu există nici o propovăduire a Evangheliei care să nu includă Botezul. Acesta este un act de credinţă din partea celui ce-L recunoaşte public pe Hristos ca Domn şi Mântuitor.

În afară de asta, episcopul a mai subliniat şi importanţa Duhului Sfânt, având în vedere că CdAS-ul se află în postul de 21 de zile în credinţa lui Daniel, tocmai pentru acest lucru.

„Bine, dacă dvs. sunteţi aici înseamnă că credeţi. Noi nu botezăm pe nimeni care nu este conştient de ceea ce face; toţi cei prezenţi gândesc lucid asupra vieţii pe care au dus-o până acum. De aceea, în afară de botezul în apă, este nevoie şi de botezul cu Duhul Sfânt. A fi botezat cu Duhul Sfânt se aseamănă cu a fi botezat în apă însă în acest caz, persoana nu mai este scufundată în apă ci în Propiul Duh Sfânt de către Însuşi Dumnezeu.”

Vorbind despre Duhul lui Dumnezeu, episcopul a făcut următorul comentariu: „Faptul de a fi botezat fie în apă, fie cu Duhul Sfânt, nu scuteşte persoana de problemele cotidiene ce survin. Însă, când persoana are Duhul Sfânt, are o putere înauntrul său şi se descurcă cu problemele cu totul şi cu totul diferit faţă de o persoană normală. Ştiţi de ce ajung mulţi oameni la disperare? Pentru că nu au în ce să se încreadă. Creştinul botezat cu Duhul Sfânt, poate chiar să şi treacă prin situaţii foarte dificile, dar chiar şi aşa, el ştie că Dumnezeu îl va scăpa.” – a completat.

O nouă viaţă

Marisa Vandunem, în vârstă de 30 de ani, locuitoare a oraşului Luanda, este membru al CdAS de 7 ani şi a înţeles importanţa de a avea Duhul Sfânt la cârma vieţii ei. Ea ne povesteşte că era tare nefericită. A avut relaţii cu mai mulţi bărbaţi în căutarea fericirii. „Înainte să am o întâlnire cu Domnul Iisus eram foarte „topită” după bărbaţi. Am devenit duşmanca părinţilor mei…mi-am pierdut demnitatea” – ne relatează ea.

Sătulă să mai trăiască în iluzii, ea a acceptat invitaţia fratelui ei de a participa la slujbele ce se realizează la Locaşul Credinţei din Luanda. Această decizie i-a schimbat complet viaţa.

„Datorită faptului că am învăţat să folosesc credinţa la CdAS, am fost eliberată de viciile pe care le aveam şi am găsit pe cineva care mă iubeşte.  Sfătuiesc toate fetele care trec prin ceea ce am trecut eu să caute ajutorul lui Dumnezeu” – încheie ea.

Deixe o seu comentário

Ou preencha o formulário abaixo.

O seu endereço de email não será publicado. Campos obrigatórios marcados com *