Ce ai lăsa pentru a cuceri Viața veșnică?

The gates of paradise in the clouds

Tot ceea ce dorim să cucerim va necesita sacrificii din partea noastră. Și prin „sacrificiu” se înțelege a renunța nu numai la ceea ce este rău, ci și la ceea ce, chiar dacă este bun, poate lua locul a ceea ce ne dorim cel mai mult.

Dacă pentru obiective pământești precum studierea, întemeierea unei familii, creșterea profesională, printre altele, este necesar să ne negăm, mult mai mult pentru ceea ce este etern!

Biblia relatează că un tânăr bogat s-a apropiat de Domnul Iisus cu o întrebare: voia să știe ce să facă pentru a cuceri Viața veșnică.

Cu toate acestea, răspunsul lui Mesia i-a adus tânărului tristețe.

Renunțări și recompense

Episcopul Edir Macedo în notițele sale de credință subliniază că, pentru că nu a vrut să renunțe la ceea ce i-a cerut Învățătorul, tânărul a luat cea mai proastă decizie din viața sa. Căci s-a atașat de bunurile pământești, în loc să îmbrățișeze Mântuirea. „Deși a continuat cu comorile sale, a rămas dezamăgit, nefericit și cel mai rău, fără Mântuire”, a subliniat el.

La fel se va întâmpla cu toți cei care „vor să câștige viața veșnică prin merite, și nu prin credință și renunțare personală. Astfel de oameni sunt obligați să experimenteze aceeași dezamăgire”.

Pe de altă parte, Domnul Iisus s-a asigurat că orice renunțare făcută din dragoste pentru El va fi răsplătită corespunzător. „Toate suferințele și la tot ceea ce renunțăm pentru credință și pentru dragostea Domnului Iisus sunt puțin comparate cu prețioasele promisiuni divine. Nu putem face niciodată greșeala de a mări renunțările noastre și de a ignora răsplata valoroasă și eternă pe care ne-o oferă Dumnezeu”, a explicat Episcopul.

Deixe o seu comentário

Ou preencha o formulário abaixo.

O seu endereço de email não será publicado. Campos obrigatórios marcados com *