Cuceriri Financiare

O poartă cu două ieşiri posibile

De la declanşarea ei, din 2008, criza economică a afectat milioane de oameni, făcând victime în toate ţările pe care le-a afectat fie direct, fie indirect. Din nefericire, preconizările pentru 2011, nu sunt deloc îmbucurătoare. Optimismul este un cuvânt şi o stare de spirit, ce a fost înghiţită de unda pesimismului generalizat. Astfel s-a ajuns la momentul în care legea pe care oamenii o urmează este: „Fiecare pentru el”

Sfârşitul, sau o oportunitate

Deja s-a demonstrat în mai multe cazuri, că atunci când fiinţa umană ajunge la limitele sale, relevă „materialul” din care este făcută! Criza este una din aceste circumstanţe. Pentru mulţi, ea este sfârşitul, din mai multe puncte de vedere, însă pentru alţii, este o fereastră a oportunităţii, ce li se deschide în cale.

Ieşirea din criză

În cartea 2 Regi (Împăraţi), capitolele 6 şi 7, Biblia ne relatează despre o criză ce s-a abătut asupra poporului lui Israel. Situaţia ajunsese atât de groaznică încât, mamele ajunseseră să-şi mănânce proprii copii, ca să supravieţuiască. La poarta oraşului erau trei leproşi. Le era foame şi stăteau între două gânduri pentru că nu ştiau ce trebuiau să facă: se gândeau să intre în oraş, dar ştiau că acolo vor muri, dar dacă rămâneau acolo, tot asta le era soarta. Multe persoane, se comportă la fel ca aceştia doi în faţa crizei: nu iau nici o atitudine. Leproşii au trecut de poartă şi au fost recompensaţi de Dumnezeu pentru îndrăzneala, curajul şi credinţa lor. Astfel ei au fost săturaţi şi nu au primit nici o pedeapsă (în vremea aceea, leproşii trăiau izolaţi în carantină, fără a se putea apropria de ceilalţi oameni)

NU LĂSAŢI CA 2011 SĂ FIE UN AN DE CRIZĂ PENTRU DVS.! ACEST AN TREBUIE SĂ FIE UN AN DE AUR!

Deixe o seu comentário

Ou preencha o formulário abaixo.

O seu endereço de email não será publicado. Campos obrigatórios marcados com *