Dăruire necondiţionată

Ce caracterizează o dăruire adevărată?

Cu siguranţă că măsura de interes pe care o aplicăm dăruirii este una completă atunci şi doar atunci când descoperim adevăratul motiv de a trăi.

„Există cauză mai mare pentru care cineva poate să lupte, decât mântuirea ei şi decât mcomuniunea ei cu Dumnezeu? Ce cauză poate fi mai mare decât aceasta? Cucerirea unei case? Transformarea unui membru al familiei? O căsătorie? Care este lucrul cel mai important din viaţa ta? Nimic nu este mai important!” – a afirmat pr. Jorge Silva în dimineaţa dedicată Transformării Familiei la CdAS din Lisabona.

Mesajul a fost rodul unei reflexii pe care părintele a făcut-o asupra unui articol publicat pe blogul episcopului Julio Freitas şi anume: „Dăruirea perfectă” 

„Persoana poate şi trebuie să dorească să aibă ce este mai bun pentru viaţa ei pentru că Biblia spune: 

dar şi faptul că un om mănâncă şi bea, şi duce un trai bun în mijlocul întregii lui munci este un dar de la Dumnezeu.

De aceea, tu poţi şi trebuie să îţi doreşti o casă bună, o maşină bună, o familie transformată, sănătate şi tot ce este mai bun, dar cu toate acestea, nimic nu poate fi mai presus decât dorinţa de a avea viaţa în mâinile lui Dumnezeu şi de a fi mântuit” – a continuat el citatul.

El a ridicat o temă de meditaţie pentru toată lumea în care ni se cere să ne gândim dacă într-adevăr dăruirea noastră pentru Dumnezeu este una totală şi perfectă.

„Şi…a spune din gură e uşor…” a spus el, avertizând că mai mult decât vorbele, contează să îţi menţii echilibrul şi adevărul în gânduri cu inimă şi cuvinte pure, devotate constant lui Dumnezeu, fără ranchiună, resentimente sau orice altfel de prihană menită să contamineze.

Mulţumiţi Domnului, chemaţi Numele Lui! Faceţi cunoscute printre popoare isprăvile Lui! Cântaţi-I, cântaţi în cinstea Lui, vestiţi toate minunile Lui! Făliţi-vă cu Numele Lui cel sfânt! Să se veselească inima celor ce-L caută pe Domnul! Căutaţi pe Domnul şi puterea Lui, căutaţi întotdeauna faţa Lui! (Psalmii 105, 1-4)

Deixe o seu comentário

Ou preencha o formulário abaixo.

O seu endereço de email não será publicado. Campos obrigatórios marcados com *