De ce?

A învăţa să asculţi este o virtute şi puţini reuşesc să-şi dezvolte această capacitate. Dar oare, tu ai începe să asculţi dacă viaţa ta ar depinde de asta?

„Becul poate fi perfect, dar dacă nu are curent (energie electrică) tot stins rămâne ţi nu luminează” – aşa a început Episcopul Edir Macedo slujba de duminica trecută din Portugalia, lăsând astfel să se înţeleagă clar că, chiar fiind becuri stinse, dacă ascultăm Vocea Lui Dumnezeu, Energia Divină, radiem de lumină şi viaţa noastră este transformată.

„Cu toate acestea, ca viaţa ta să fie transformată şi pentru a avea această Energie înauntrul tău, trebuie să auzi mai întâi glasul Lui. Iisus vrea să vorbească cu tine pentru că El vrea să-ţi schimbe viaţa prin Cuvântul Lui. El face mari minuni în vieţile noastre!” – a spus episcopul Macedo la slujba de Familie. Ca să îşi ilustreze exemplul, episcopul a reliefat parcursul pe care un medic, un avocat sau un inginer îl face în formarea sa profesională. Cea ce ei primesc pe parcursul stufiilor lor este teorie pură. Informaţii transmise prin cuvinte.

Ei prind aceste idei şi pun expresia „ştiu cum” în practică. Aceste cuvinte fac medicul, avocatul, inginerul ş.a.m.d. să meargă mai departe. Cuvintele fac din ei oameni profesionişti şi competenţi.

Inginerii construiesc blocuri de 100 de etaje, poduri de kilometrii şi lucruri pe care le percepem ca pe adevărate minuni ale lumii. Medicul este capabil să deschidă o persoană, să o închidă la loc şi să o trimeată acasă, complet vindecată. Toate aceste lucruri au la bază, cuvântul. Prin cuvinte, persoana se transformă într-un instrument de realizare a minunilor din această lume.

Imaginaţi-vă atunci de ce este capabilă persoana care primeşte Cuvântul lui Dumnezeu? Reflectaţi: Puterea Cuvântului lui Dumnezeu este mai mică, egală sau mai mare decât cuvântul medicului, avocatului şi inginerului? Clar că este net superioară! Ca să fi un profesionist ai nevoie de ani buni de studii. Tu însă, poţi să nici nu ai instruirea primară, dar tot vei reuşii să faci lucruri incredibile şi superioare oricărui profesionist din această lume şi asta pentru că Cuvântul lui Dumnezeu iese din gura Lui şi ne penetrează inima făcând din noi făpturi noi, persoane noi! Trecutul sfârşeşte lăsând loc liber pentru o nouă viaţă. Asta se întâmplă când se dă ascultare Cuvântului lui Dumnezeu.

De câte ori nu se întâmplă ca medicii să greşească? De câte ori nu cad blocuri sau poduri? Cuvântul lui Dumnezeu însă, nu poate da greş. El nu ratează şi are o putere pe care oamenii nu o pot înţelege. Doar cine raţionează şi se gândeşte la asta poate descoperii Puterea Lui.

Când Iisus se uită la noi, ne vede ca pe nişte suflete. El nu ne vede d.p.d.v. al statutului nostru şi anume: homosexual, criminal, bandit sau pedofil. El nu se uită la ceea ce omul este sau face. Se uită doar la suflete. Atunci, cine vrea să vină la El, indiferent ce religie are, cu ce echipă sportivă ţine, ce culoare are pielea lui, ce instruire şi poziţie socială are, poate să vină pentru că ceea ce vede El este credinţa!” – a spus episcopul

Pentru a ilustra toate acestea, s-a relatat povestea sutaşului roman care a căutat ajutorul lui Iisus pentru slujitorul lui care era bolnav. Pentru acel om care nici măcar nu era iudeu, ajungea să primească măcard un cuvânt de la Iisus pentru că el ştia ce înseamnă puterea cuvântului. Asta pentru că era un om supus autorităţii şi care de asemenea avea subalterni în subordine. Iisus a rămas uimit pentru că aceasta era cea mai mare dovadă de credinţă pe care a găsito pe tot teritoriul Israelului. „Cuvântul Lui este disponibil pentru toţi oamenii: culţi şi inculţi, albi şi negrii, asiatici, români, portughezi, fie ei ce or fi. Cuvântul este la îndemâna lor atunci când ei ascultă de Biblie şi o pun în practică. Atunci ei încep să aibă aceiaşi autoritate pe care o avea şi Iisus aici pe Pământ şi pot face lucrări asemănătoare cu ale Lui, ba chiar şi mai mari. – a subliniat el unei mari mulţimi ce umplea biserica spunându-le că ei pot face acest lucru pentru că vorbele lor, subordonate cuvintelor lui Dumnezeu, duc cu sine aceiaşi putere.

„Mulţi se întreabă de ce cred, se roagă, dar încă nu au reuşit să obţină beneficiile credinţei? Problema este că în acelaşi timp în care tu vorbeşti de Dumnezeu şi îţi pui în practică credinţa, ajungi să ieşi într-o lume care este nocivă pentru tine. O lume a certurilor şi a haosului unde nu există armonie şi ajungi să crezi că te-ai născut ca să suferi. Începi să doreşti răul celor ce îţi fac rău, iar toate cuvintele de teamă, îndoială, văicăreală, murmurare de afară, îţi neutralizează credinţa pentru că atunci când confesezi ceva, acel lucru va începe să se întâmple. Aşa cum ai vorbit, aşa se întâmplă pentru că astfel ţi-ai dat cu piciorul la soartă şi de aceea, nu ai parte de binecuvântări.” – a concluzionat dl. Edir Macedo. Doar schimbându-ne perspectiva, este posibil să primim cu adevărat o minune, a  mai adăugat el.

Fie spre bine, fie spre rău, cuvintele noastre vor fi mereu determinante pentru deznodământul poveştii noastre de viaţă. Veţi avea beneficii doar dacă cuvintele dvs. vor fi subjugate Vocii lui Dumnezeu.


Deixe o seu comentário

Ou preencha o formulário abaixo.

O seu endereço de email não será publicado. Campos obrigatórios marcados com *