Flagrant!

Imaginaţi-vă dacă aţi surprinde o scenă de adulter! Ce aţi face mai întâi?

Aţi vorbi cu ceilalţi despre cele întâmplate sau aţi căuta persoana care ar putea să regleze conturile?

E bine de ştiut ce am face pentru că doar în astfel de momente analizăm ce se află în interiorul nostru.

Care ar fi faţa noastră înaintea la astfel de lucruri?

În mod normal, atunci când vedem pe cineva făcând ceva greşit, primul lucru care ne vine să-l facem este să acuzăm acea persoană. Vrem să arătăm ceea ce această persoană a făcut celorlalţi pentru ca vinovatul să plătească pentru ceea ce a făcut şi asta deoarece nu e deloc plăcut să fi trădat.

Printre altele…există anumite cazuri în care este realmente necesar să i se atragă atenţia în mod public inculpatului pentru ca acesta să fie înruşinat, dar, nu întotdeauna aceasta este soluţia cea mai bună.

S-a întâmplat odată ca o femeie să fie prinsă în adulter, iar cărturarii şi fariseii au dus-o înaintea lui Hristos. Au pus-o să stea în picioare înaintea tuturor.

Ce ştim noi despre această femeie?

Că adulterase.

Ce ştim despre cărturari şi farisei?

Fariseu = Membru al unei grupări politico-religioase la vechii evrei, care reprezenta interesele populației orășenești înstărite și care se caracteriza prin formalism exagerat în respectarea ritualului religios. Sens figurat: om ipocrit, fățarnic, prefăcut.

Cărturar = Învățat, erudit, savant. Cuvânt folosit şi pentru scriptorii legii divine în vechime

Nici unul dintre ei nu lua aminte la ei înşişi. Ei observau doar starea acelei femei care adulterase. Dar unde era totuşi bărbatul care făcuse şi el acelaşi rău ca şi femeia alături de ea?

Persoana care nu este a lui Dumnezeu observă şi arată cu degetul flagrantul altora, dar pe al lor îl ţin ascuns sub o mască de religioitate.

Este interesant cum oamenii fac pe victimele când văd o mare greşeală comisă de celălalt şi se comportă ca şi când ele nu ar fi păcătuit niciodată.

Viviane Freitas
Viviane Freitas

 

 

 



Deixe o seu comentário

Ou preencha o formulário abaixo.

O seu endereço de email não será publicado. Campos obrigatórios marcados com *