În ce măsură atitudinea unui om al străzii a avut impact asupra unui om de afaceri

atitude-morador-ruaOmul de afaceri thailandez Niity Pongkriangyos, proprietarul unei fabrici din capitala Thailandei, Bangkok, i-a oferit un loc de muncă și o cameră ca să doarmă celui care până atunci era un om al străzii cunoscut  sub numele de Woralop.

Aceasta pentru că omul fără adăpost a avut o atitudine nobilă, pe care chiar Niity a afirmat că nu ar fi avut-o.

Woralop a găsit portofelul lui Niity pe stradă și chiar dacă nu avea bani suficienți ca să se hrănească, a încredințat obiectul poliției locale. În portofel, în afara documentelor și a cardurilor, era și suma de bani echivalentă a 2320 lei. Niity a afirmat pentru un ziar local:

”Dacă eu aș fi fost în acea situație, fără bani, probabil că aș fi rămas cu portofelul. Dar acel om al străzii, avea doar câteva monede și chiar așa l-a restituit. Aceasta arată că este o persoană bună și cinstită.”

La început, Niity s-a gândit să-i dea lui Woralop echivalentul a 230 de lei ca recompensă. Dar apoi a crezut că era mai interesant să-i ofere un loc ca băiatul să doarmă și să-l contracteze într-o funcție în care el ar primi circa 1600 de lei pe lună.

Omul de afaceri și-a justificat opțiunea de a-l angaja pe Woralop afirmând că atitudinea cinstită a tânărului l-a făcut să aibă încredere în el. Pentru episcopul Julio Freitas, încrederea se naște așa, în cele mai diverse situații.

Încrederea este indispensabilă

”În ce rădăcini se bazează încrederea? În rădăcinile onestității, acesta este răspunsul”, a scris episcopul pe blogul său. ”Rădăcina este indispensabilă plantei, pentru că în afara faptului că fixează, ea absoarbe din sol nutrienții necesari pentru supraviețuirea plantei. Așa supraviețuiește și încrederea, prin onestitate. O relație socială sau personală bazată pe încredere este puternică și fără îndoială nu se distruge cu ușurință.”

Cine acționează cinstit, chiar dacă nu primește o recompensă imediată ca a lui Woralop, este capabil să-și construiască relații solide. În toate interacțiunile sociale, să fii o persoană care transmite credibilitate este foarte important.

”Este greu să-ți păstrezi încrederea odată cu puternica devalorizare a valorilor și regulilor sociale. Imaginează-ți o societate bazată pe încredere. Cum ar fi? Bineînțeles că ar fi o societate cinstită, în care oamenii ar trăi în mai multă siguranță și cu plăcere” subliniază episcopul.

Corectitudinea este doar una dintre caracteristicile fundamentale cerute în viața profesională.

Participă și descoperă-le pe celelalte la slujba Cuceriri Financiare în fiecare luni la ora 9, 15 sau în special la 19:30.

Deixe o seu comentário

Ou preencha o formulário abaixo.

O seu endereço de email não será publicado. Campos obrigatórios marcados com *