În China, camerele de recunoaștere facială sunt instalate de guvern în biserici

Încă o dată, guvernul chinez a fost implicat într-o controversă legată de persecuția creștină. Aproximativ 200 de camere de recunoaștere facială au fost instalate în bisericile din provincia Jiangxi. Potrivit organizației Barnabas Fund, intenția este de a intimida obișnuiții. Inițiativa a avut loc între lunile iulie și septembrie a acestui an.

Într-una dintre biserici, de exemplu, se știe că două persoane au încetat deja să participe la slujbe de teama de a nu pierde beneficiile sociale acordate de guvernul chinez. O sursă a dezvăluit că unul dintre oficialii Departamentului Muncii Frontului Unit a explicat că acele camere erau conectate la sistemul „Sharp Eyes”, un proiect de supraveghere lansat în 2015. De asemenea, oficialii au confirmat că acele camere pot asculta conținutul predicii sau monitorizarea persoanelor care fac fotografii cu acțiuni guvernamentale împotriva bisericii, cum ar fi atunci când simbolurile religioase sunt scoase din clădire.

Societate controlată

Nu e de astăzi că guvernul chinez monitorizează populația țării. În 2016, existau aproximativ 176 de milioane de camere de supraveghere răspândite pe teritoriu. Și în februarie a acestui an, organizația Open Doors, care mapează persecuțiile creștine din întreaga lume, a anunțat, de asemenea, că autoritățile chineze instalează camere de recunoaștere facială în bisericile locale. De aceea, acesta nu este un eveniment izolat sau recent.

Din păcate, persecuția împotriva creștinilor este frecventă în întreaga lume. Potrivit Open Doors, anul trecut, peste 250 de milioane de creștini au suferit o formă de discriminare pentru credința lor.

Deixe o seu comentário

Ou preencha o formulário abaixo.

O seu endereço de email não será publicado. Campos obrigatórios marcados com *