În era informației, trebuie să știi ceva

În Biblie, este scris: ”De aceea ar trebui să dăm cea mai mare atenție lucrurilor pe care le-am auzit, ca niciodată să nu le lăsăm să treacă pe lângă noi.” Evrei 2:1

Trăim într-o lume care prețuiește datele. Când persoana se trezește, pe telefonul mobil sunt mai multe mesaje care așteaptă să fie văzute. Dacă persoana respectivă are o întrebare despre un subiect, ea caută pe internet. Sunt cei care caută mereu o prelegere sau o carte din care să învețe ceva inovator. Oamenii au din ce în ce mai multa sete de informații.

„Ei mereu caută ceva ce nu știu încă sau care cred că, dacă o fac, vor câștiga mulți bani. „Voi fi fericit, voi avea cunoștințele pe care nu le-am avut”. Este aceeași dorință din Grădina Edenului, în care șarpele a trezit în femeie: „Când vei mânca din Pomul Grădinii, vei cunoaște binele și răul”. Dar, Textul Sfânt ne avertizează să acordăm mai multă atenție lucrurilor pe care le-am auzit deja. În alte cuvinte, pentru lucrurile pe care le știm deja, care ne-au fost deja informate ”, a explicat episcopul Renato Cardoso.

Exersează ceea ce știi deja

Episcopul a adăugat că, din cauza acestei sete de mai multe cunoștințe, am uitat să practicăm ceea ce știm deja.

„Mulți oameni sunt atât de preocupați să citească Biblia, să urmeze un curs de teologie, să citească cărți despre Biblie. Dar când veți examina toate acele cunoștințe pe care le aveți, toată aceea greutate, nu găsiți un gram de practică. Ce vrea Dumnezeu cel mai mult de la noi? Crezi că El vrea ca noi să memorăm capitole și versete și să știm să le recităm pe de rost? Sau crezi că El preferă să cunoaștem doar un verset, dar să-l practicăm? ”, A spus Episcopul.

Apoi, el a explicat că persoana respectivă nu trebuie să se îngrijoreze cu părțile dificile de interpretat ale Bibliei. Cele clare, care nu au nevoie de interpretare, sunt suficiente pentru ca persoana să se ocupe.

De aceea, dacă nu practicăm ceea ce știm deja, vom fi învinuiți nu pentru ignoranță, ci pentru neascultare conștientă. Și acesta este cel mai grav păcat, deoarece o persoană știe că este greșit, dar disprețuiește mesajul crucii. Ea îl respinge pe Dumnezeu. Fiți totuși atenți, pentru că va veni Ziua Judecății.

Deixe o seu comentário

Ou preencha o formulário abaixo.

O seu endereço de email não será publicado. Campos obrigatórios marcados com *