Infidelitatea cu privire la zeciuială

Biblia ne arată că atunci când oamenii, nu au mai dat zeciuială, a venit foametea pe faţa pământului



Cu trecerea timpului, fiii lui Israel, au început să uite de poruncile lui Dumnezeu, profanându-I astfel casa, oferind sacrificii cu animale ce aveau metehne trupeşti, pe altarul arderii de tot şi nemaidând zeciuială.

Consecinţa acestor fapte a fost dezastruoasă. Pe pământ a venit o foamete mare şi locuitorii Terrei au pierit morţi de foame. Pământul nu mai dădea roade ca de obicei, iar animalele, ori se năşteau şchioape, ori bolnave.

Poporul care altădată, se delecta cu mese copioase, acum se hrănea cu fărâmituri din plante neroditoare. Pe deoparte, preoţii au fost vinovaţi de ruinarea Israelului pentru că i-au lăsat să fie prea liberi fără să-i avertizeze asupra răului ce putea să vină asupra lor din cauza dispreţuirii şi a neascultării de poruncile Divine.

„Căci buzele preotului trebuie să păzească ştiinţa, şi din gura lui se aşteaptă învăţătură, pentru că el este un sol al Domnului oştirilor.

Dar voi v-aţi abătut din cale, aţi făcut din Lege un prilej de cădere pentru mulţi, şi aţi călcat legământul lui Levi, zice Domnul oştirilor.

De aceea şi Eu vă voi face să fiţi dispreţuiţi şi înjosiţi înaintea întregului popor, pentru că n-aţi păzit căile Mele, ci căutaţi la faţa oamenilor, când tălmăciţi Legea.” (Maleahi 2:7-9)

Dar fii lui Israel au avut şi ei, deasemenea partea lor de vină prin infidelitatea pe care au demonstrat-o faţă de Dumnezeu. Responsabilitatea lor faţă de Dumnezeu şi Legea Lui era exprimarea unei credinţe pure şi voluntare. Nu se putea ca aceasta să fie impusă de oameni.
Patroana Silvia, în vârstă de 44 de ani, era împlinită financiar, dar din cauza problemelor în viaţa sentimentală, a devenit viciată de jocuri.
„După puţin timp, ajunsesem să pierd totul: firma, maşina, casa. Cea mai rea fază a vieţii mele, a fost atunci când am pierdut 8 mii de reali într-o singură zi” – ne povesteşte ea.
În această perioadă, a primit o invitaţie de la Biserica Universală, însă nu a acceptat-o.
Doar când a pierdut, ultima maşină din cauza datoriilor, a hotărât să caute ajutorul la biserică şi a făcut serii de slujbe pentru ca Dumnezeu să transforme viaţa ei.
Silvia, a început să separe a zecea parte din tot ceea ce primea şi să o dea lui Dumnezeu. „Fără a vă putea da vre-o explicaţie, am reuşit să-mi renegociez datoriile care erau imense în aşa fel încât am ajuns la un discount de 80-90 % pentru fiecare datorie. Am reuşit să-mi plătesc datoriile cu cei 90% rămaşi din salariul meu, pentru că Dumnezeu a multiplicat valoarea acestor bani în mâinile mele.
Astăzi, eu îmi dau seama că fiind zeciuitoare fidelă, am reuşit să prosper şi să mă dezvolt în sensul economic. Sunt iarăşi o patroană de succes în aceiaşi ramură de succes, mi-am cumpărat maşina visurilor, un apartament într-un cartier renumit din Sao Paulo şi chiar această săptămână am cumpărat un apartament de jumătate de milion de euro”. -încheie ea.

Deixe o seu comentário

Ou preencha o formulário abaixo.

O seu endereço de email não será publicado. Campos obrigatórios marcados com *