Influenţa femeii

Mereu auzim că femeia influenţează! Dar în ce putem influenţa?

Poate că deja v-aţi întrebat asta, dar nu aţi primit niciodată un răspuns.

Dumnezeu mi-a arătat, chiar dacă pare o glumă, dar atunci când suntem într-un deşert, când trecem printr-o dificultate, suntem mult mai abili în auzirea Vocii lui Dumnezeu decât atunci când totul este sub control.

Femeia influenţează atât de mult şi ea nici nu îşi imaginează ce poate face. Influenţa ei se datorează sentimentelor.

Noi ştim că bărbatul este furnizorul, cel care aduce mâncare în casă. Este cel ce oferă condiţii şi ne protejează…este capul familiei.

El ia deciziile finale şi el spune dacă se va face sau nu un anumit lucru. Atunci când lucrurile stau invers, când femeia ia aceste atitudini, căsnicia este un eşec. În acest caz nu ai cum să fi fericită pentru că toate femeile vor un erou. Oricât ar încerca femeia să supravieţuiască cu forţele ei propii sau prin presupusa modernitate, va fi mereu frustată.

Totuşi, influenţa ei înauntrul casei, provine din sentimentele pe care ea le nutreşte. Dacă ceva a rănit-o ori a întristat-o, ea are reacţii imediate. Mai întâi caută ajutorul la o prietenă sau chiar la soţ pentru a se destăinui. Asta doar ca să se descarce.

Însă, bărbatul nu prea este un bun ascultător şi înţelegător. Instinctul lui este acela de a acţiona şi de a soluţiona problema. Aici intră influenţa femeii care vrea doar să se destăinuie şi să vorbească despre sentimentele şi durerea ei. Ea aşteaptă înţelegere de la el şi nu are nici cea mai vagă noţiune că acel sentiment care se instalează în casă este cel care creează o influenţă teribilă asupra reacţiilor soţului.

El, ca şi protector, acţionează cu intenţia de a rezolva problema soţiei sale şi astfel încurcă mai rău situaţia înconjurătoare.

Cine are de suferit din toate astea?

Amândoi suferă şi sunt lezaţi. Toate din cauza unui capriciu care ne orbeşte şi care nu ne lasă să ne gândim la consecinţele influenţei noastre.

Viviane Freitas
Viviane Freitas

Deixe o seu comentário

Ou preencha o formulário abaixo.

O seu endereço de email não será publicado. Campos obrigatórios marcados com *