Interviu

În interviu, Episcopul Macedo oferă detalii despre Focul Sfânt din Israel


Biserica Universală organizează cu regularitate Campania Focul Sfânt din Israel unde se merge în locurile sfinte unde au avut loc marile întâmplări în care s-a manifestat puterea Lui Dumnezeu în viaţa poporului lui Israel. În astfel de locuri unde s-au făcut mari minuni şi s-au obţinut victorii grandioase, se trimite şi cea mai mare dorinţă a fiecărei persoane care intră în această campanie, preoţii şi episcopii responsabili de Biserica Universală din fiecare ţară fiind cei care poartă visele poporului în locurile sfinte şi ridică rugăciuni către Dumnezeu în favoarea realizării lor.

Aşa cum în trecut, Israel a obţinut mari minuni de la Dumnezeu, aşa se întâmplă şi azi . Urmăriţi mai departe interviul cu Episcopul Macedo care detaliază informaţiile despre această puternică campanie de credinţă.

Care este scopul Focului Sfânt din israel?

Scopul Focului Sfânt este aceea de a întoarce foaia suferinţei pe care oamenii o trăiesc căci cine este al Lui Dumnezeu nu se supune niciodată nici unui eşec ori necaz din viaţa sa. El nu acceptă doborâri spirituale, sentimentale, profesionale, familiale, financiare şi nu acceptă boala.Credinţa în Domnul Iisus nu poate merge mână în mână cu eşecurile şi convingerea cu privire la împlinirea promisiunilor Lui  este atât de profundă încât nici moartea nu o poate distruge. Cine are credinţă, luptă ca să fie un învingător.

Dacă am avea credinţă în dumnezeu, totul ar fi posibil. Cum? Acţionând la fel cum a făcut-o poporul lui israel şi luând atitudini la fel ca cele pe care le-au luat ei. În acest fel, cel care crede în Dumnezeul lui Avraam, nu acceptă sub nici o formă să trăiască o viaţă mai prejos decât cea promisă de El în Sfântul Său Cuvânt. Acesta este scopul Focului Sfânt din Israel.

Pentru cine este Focul Sfânt?

Sacrificiul Focului Sfânt nu este pentru aventurieri şi nici pentru cei care vor o ameliorare a vieţii, ci pentru cei care sunt dispuşi să sacrifice. Iisus şi-a dat propria viaţă pentru noi. Dacă dorim să cucerim plenitudinea pe care El ne-o oferă, atunci, la fel ca şi El, trebuie să ne sacrificăm propria viaţă. Moise a trebuit să fugă din Egipt şi să se adăpostească în Madian. Când a ajuns acasă la Ietro, socrul său, nu avea nimic de oferit în afară de viaţa sa. Dar tocmai din acest om “ care nu avea nimic”, fugar, singur, Dumezeu a făcut un lider, un legislator, un profet, un eliberator şi un salvator pentru naţiunea lui Israel. Astfel, campania Focul Sfânt este pentru cei care vor să urce în Altar şi se vor oferi pe ei înşişi ca sacrificiu.

„Aceştia, cu siguranţă, vor fi binecuvântaţi!”

Când putem spune că sacrificăm cu adevărat?

Când sacrificiul doare profund, doare până în punctul în care să ne simţim singuri, fără nimeni ca să-i putem împărtăşi suferinţa ce precedă. Sacrificiul adevărat ne face să ne simţim totalmente în dependenţa lui Dumnezeu. Doar cei care cred realmente în promisiunile păstrate în Cuvântul Său, sacrifică într-adevăr.
Asta pentru că, a sacrifica înseamnă mai mult decât să punem o cantitate de bani în Altar; este renunţarea propriei voinţe pentru a face voinţa lui Dumnezeu.

De ce nu trebuie să facem orice sacrificiu?

În această campanie folosim credinţa noastră pentru a chema atenţia lui Dumnezeu. Din această cauză, nu-i putem oferi orice lucru. Trebuie să fie ceva special, să reprezinte un sacrificiu special. Dar, nu toţi au aceaşi credinţă.

La fel, putem spune că, condiţia unuia nu este la fel cu a celuilalt. Puţin pentru unul, poate fi mult pentru altul, constituiind, astfel adevăratul sacrificiu.

Cum spune în pasajul biblic: “ A venit şi o văduvă saracă şi a aruncat doi bănuţi(…). Adevărat vă spun că această văduvă a dat mai mult decât toţi cei care au aruncat în vistierie” (Marcu 12:42,43). Astfel, nu există sarificiu cu mult sau cu puţin; există sacrificiul fiecăruia. Mai mult decât atât, atitudinea de a sacrifica sau nu depinde exclusiv de credinţa individuală.

Ce reprezintă muntele Sinai pentru poporul lui Dumnezeu?

Dumnezeu a ales muntele Sinai pentru a servi ca referinţă celor ce cred că există un Dumnezeu viu, care se preocupă de viaţa celor umili şi dispreţuiţi. Muntele Sinai a fost un semn al Său pentru poporul sclav în trecut şi continuă şi în ziua de astăzi să fie un semn pentru persoanele exploatate.

Sinai reprezintă poporul exclus, abandonat, nedreptăţit şi ignorat de oameni. Astăzi, în relaţie, cu poporul sclav a lui Israel, care nu cunoştea muntele lui Dumnezeu, suntem în avantaj, pentru că pe lângă faptul că avem o mulţime de informaţii despre el, avem şi imagini. Toţi îl pot vedea în fotografii sau video şi el continuă să fie acolo, intact, pentru a arăta puterea divină.În acelaşi loc, cei care cred vor minunile lui Dumnezeu în viaţa lor. Domnul Iisus garantează că aceste semne sunt doar pentru cei care cred!

Ce faci după ce participi la această provocare de credinţă?

Îţi menţii credinţa în Dumnezeu şi aştepţi ca El să acţioneze fără să te îndoieşti sau să mormăi. Trebuie să ai certitudinea că minunea se va întâmpla. Sămânţa deja a fost plantată, acum trebuie să perseverezi şi să ai grijă să nu-ţi pierzi viziunea. Uneori, minunea nu se întâmplă imediat, depinde de credinţă. Nu puţine persoane aşteaptă o magie care să le schimbe viaţa, uitând că Dumnezeu nu este un magician.

De ce episcopii şi preoţii din lumea întreagă urcă muntele Sinai?

Ei fac acest lucru pentru a se ruga în favoarea celor fideli, ca Dumnezeu să răspundă cererilor lor. Ducând poporul spre sacrificiu, sacrificăm şi noi. Ne expunem propia viaţă, plecăm zile întregi de acasă, nu dormim, sacrificăm corpul nostru pentru a ne ruga pentru cei nevoiaşi. Astfel, în timpul acestor ani de campanie Focul Sfânt, prima dată, participăm la sacrificiu împreună cu poporul, apoi sacrificăm urcând muntele Sinai.

Sacrificiul garantează mântuirea?

Nu. Poţi obţine multe binecuvântări prin intermediul saacrificiului. Totuşi, mântuirea se poate obţine doar în momentul în care cineva Îl recunoaşte cu adevărat pe Iisus ca Domnul vieţii sale. Apoi, e necesar ca persoana respectivă să persevereze, să lupte şi să vegheze pentru a rămâne plăcută în faţa lui Dumnezeu.

„Doar cei care Îl urmează pe Iisus au garantată mântuirea.”

Deixe o seu comentário

Ou preencha o formulário abaixo.

O seu endereço de email não será publicado. Campos obrigatórios marcados com *