Musulmanii se convertesc la Iisus

Republica Senegal este situată în estul Africii Occidentale şi are o populaţie de peste 8 milioane de locuitori. Chiar dacă ţara are una din cele mai stabile economii ale regiunii, care se bazează pe cultura de arahide şi exportul de fosfat, locuitorii suferă foarte mult din cauza sărăciei şi a ratei şomajului ce se află în continuă creştere. În ciuda dificultăţilor de trai, senegalezilor nu le lipseşte religiozitatea. 90% din poporul din Senegal se declară a fi musulmani.

Însă, diferenţa de credinţă nu a împiedicat Biserica Universală să vină în această ţară cu intenţia de a propovădui Cuvântul lui Dumnezeu. De când s-a deschis primul templu în 1990 biserica s-a dezvoltat şi a ajuns astăzi să aibă 10 biserici pe întinderea ţării. Printre ele, Senegal se bucură şi cu o catedrală chiar în capitala Dakar. (cu o capacitate de 500 de persoane aşezate). Chiar înfruntând zi de zi prejudecăţile, misionarii primesc tot mereu la slujbe, persoane care lasă de o parte religiozitatea şi vin să caute o nouă viaţă.

Aşa a fost şi cu Yancouba Sagna care s-a născut în religia islamică şi a fost învăţat încă de mic cu toate aceste ritualuri specifice. El ne povesteşte că pe parcursul unuia dintre ritualuri, trebuia să postească 30 de zile consecutiv, iar el era printre aceea care se supunea cu toată conştiinciozitatea, însă niciodată nu vedea rezultatele sacrificiilor sale. „Timp de doi ani am fost foarte bolnav şi aveam dureri mari de burtă. Am făcut diverse tratamente, chiar am ajuns să merg şi la o casă de vrăjitorie (unde se lucra cu duhurile necurate), dar chiar şi aşa, nu am avut parte de nici o ameliorare. Familia mea se săturase să mai cheltuie atâţia bani pe medicamente – relatează el.

Într-o zi, pe drumul spre spital a fost invitat de către o persoană care frecventa Biserica Universală, să participe la slujbă însă el a refuzat deoarece nu credea în puterea lui Iisus. „Chiar fiind bolnav, eu am renunţat. Din acea zi am auzit multe voci care îmi spuneau că nu pot să ajung să merg până şi la o biserică creştină, dar durerile erau din ce în ce mai groaznice şi aşa că am lăsat deoparte orgoliul şi toate lucrurile pe care le învăţasem în alte locuri şi m-am hotărât să-mi caut sănătatea. – povesteşte el

Ajungând la CdAS, Yancouba privea totul foarte confuz pentru că întotdeauna a fost învăţat că nu se poate nici măcar să se apropie de vre-o biblie. Dar intrând în credinţa creştină,  învăţăturile noi pe care le primea îl atingeau foarte mult în inimă, a.î. la una din rugăciuni, el a decis să se ofere lui Iisus Hristos şi aşa a scăpat şi de durerile pe care le avea.

Dar, decizia care i-a oferit beneficii fizice şi spirituale lui Yancouba, de asemenea i-a adus şi multe persecuţii. „Când familia mea a aflat că eu m-am convertit, au ajuns chiar să mă ameninţe şi cu moartea. Unchiul meu nu mi-amai plătit studiile şi ai mei m-au dat afară din casă. Am fost părăsit de toţi. – se destăinuie Sagna.

Dar ameninţările şi abandonul nu au putut să-i scoată aceea credinţă pură a lui Yancouba care fusese pusă în inima lui chiar de propiul Dumnezeu. Perseverând, tânărul a învins toate aceste probleme. „Într-o zi i-am spus lui Iisus că nu am nici aur, nici argint să-I ofer dar eu Îi dedic viaţa mea. Astăzi sunt preot la Biserica Universală din Senegal iar această mărturisire este pentru toţi cei care mă cunosc şi nu numai” – a încheiat el.

Issa Ba, era şi el musulman şi chiar dacă făcea tot ceea ce religia îl învăţa, nu reuşea să lase viciul de droguri ce ajunsese să-l aducă în aşa hal încât vindea totul din casă ca să-şi asigure raţia zilnică de droguri. „Eu nu vroiam să renunţ la stilul meu de viaţă pentru că astfel, câştigam mulţi bani, dar, toată această bogăţie nu mă putea face să am pace şi linişte în suflet. Eram în permanenţă trist” – ne mărturiseşte el

Într-o după amiază, Issa a trecut pe lângă o maşină cu portavoce a Bisericii Universale la care se anunţa de o slujbă. El a decis să participe fără a mai se gândi la religie. „Când m-am decis să mă ofer în totalitate lui Dumnezeu am început să văd diferenţa. După puţin timp, am reuşit să las viciul… Însă, aşa cum a fost şi cu Yancouba, a fost şi cu mine. Familia s-a răzvrătit împotriva mea, tatăl meu m-a ameninţat că mă omoară – spune el.

Departe de familie, Issa a decis să îşi asume responsabilitatea pentru noua lui credinţă şi să nu se lase intimidat de persecuţii. Ca rezultat al acestui lucru, într-un timp foarte scurt, tatăl său l-a căutat şi a acceptat hotărârea fiului său. Eu nu puteam să renunţ la pacea pe care am căutat-o atâţia ani la rândul, la Iisus Hristos. Astăzi, totul este diferit pentru că trăiesc în armonie cu familia mea şi sunt un om totalmente schimbat. Mă simt fericit – a încheiat el.

Deixe o seu comentário

Ou preencha o formulário abaixo.

O seu endereço de email não será publicado. Campos obrigatórios marcados com *