O nouă catedrală în Jamaica

A fost nevoie de două slujbe pentru a putea îngloba cele aproape 2000 de persoane prezente la inaugurare

2011 a început cu adevărat într-un mod diferit pentru locuitorii ţării Jamaica. Insula ce face parte din arhipelagul Antilele Mari situat la nord de Caraibe a avut parte ca înainte cu doar câteva zile de încheierea anului, să vadă inaugurarea unei noi catedrale a Bisericii Universale la ei în ţară. Inaugurarea s-a desfăşurat în două slujbe: la ora 07:00 şi mai apoi la ora 10:00 pentru că nu era cu putinţă ca biserica să fie încăpătoare pentru cele aproape 2000 de persoane ce au fost prezente la inaugurare.

Episcopul Claudiu Botelho, responsabilul zonal al Bisericii Universale, a evidenţiat grija cu care Biserica Universală îşi exercită lucrarea în toată lumea şi mai ales în ceea ce priveşte calitatea bisericii de a-i învăţa pe enoriaşi cum să cucerească acea viaţă din belşug pe care Domnul nostru Iisus Hristos, ne-a promis-o. În afară de asta, el a afirmat că aşa cum, Dumnezeu a dat condiţie bisericii din Jamaica să construiască o frumoasă catedrală, va da deasemenea, celor care cred în El să-şi construiască propriile vieţi.

Pe parcursul celor 2 slujbe de inaugurare, s-au întâmplat mai multe minuni în rândul celor prezenţi care au putut să mărturisească puterea lui Dumnezeu în propriile lor vieţi.

Michelle Harris în vârstă de 26 de ani, povesteşte că obişnuia să se întrebe de ce trăieşte o viaţă aşa de mizerabilă şi amărâtă. Deoarece nu avea pace interioară, ea ne relata că nici medicii şi nici familia nu o puteau ajuta pentru că suferinţa ei era spirituală.

Doar după ce l-am văzut pe Dumnezeu manifestându-se în viaţa mea, am deschis ochii, iar astăzi pot înţelege ce se întâmpla atunci cu mine.

Îi mulţumesc lui Dumnezeu pentru uşa aceasta pe care ne-a deschis-o în Jamaica prin Biserica Universală – spunea ea.

În opinia lui Iyeke Erharhuyi, profesor şi director din 1985, inaugurarea va reuşi să aducă forţe noi pentru dezvoltarea lucrării evanghelice. „Deschiderea acestei catedrale este un impuls pentru biserica din această ţară. CdAS a avut o contribuţie valoroasă pentru societate în general prin intermediul dezvoltării spirituale şi a sensibilităţii comunităţii sprijinindu-i pe cei mai puţin favorizaţi prin mai multe feluri şi metode de evanghelizare menite să ducă sufletele în Împărăţia lui Dumnezeu – spunea el.

În afară de asta, CdAS, stabileşte centre de formare individuală pentru cei care nu au condiţii fianciare pentru a deprinde o abilitate sau pentru a continua studiile, aşa cum se întâmplă cu vârstnici. Dar, potrivit cu spusele lui iyeke, biserica a organizat un program de reabilitare al persoanelor ce le readuce în activitate.

Secretara, Margaret Frazer, relatează că biserica deja are un grup de tineri  exploziv care este fundamental pentru orientarea spirituală şi socială a locuitorilor. „Astăzi, este foarte dificil să faci tinerii să le pese de Cuvântul sau de Lucrarea lui Dumnezeu, iar biserica are un program de sprijin telefonic de 24 de ore pe zi prin care mulţi primesc ajutor prin rugăciuni, orientări, cuvinte prieteneşti a.î. toţi au posibilitatea de a fi ascultaţi de cineva şi de a conversa – declară ea.

Margaret, vrea deasemenea să laude atenţia acordată de preoţi şi de lucrători. „În fiecare zi a săptămânii, preoţii acordă atenţie. CdAS este o biserică de tip familiară ce are un scop bine definit în a restaura familiile dezbinate şi le ajută să rămână unite. Ne învaţă priincipiile şi valorile ce ne ameliorează starea noastră trupească, mentală şi sufletească şi te face să pui în practică credinţa şi încrederea în Domnul Iisus Hristos. Membrii sunt foarte fericiţi de noua catedrală – încheie ea.

Adresa: Hagley Park Road, 108

Deixe o seu comentário

Ou preencha o formulário abaixo.

O seu endereço de email não será publicado. Campos obrigatórios marcados com *

Sem comentários

ioana Răspunde 15 ianuarie 2011 la 6:40

Va apreciez pt tot ceea ce faceti.

vatafu mihaela Răspunde 15 ianuarie 2011 la 11:53

ce program aveti si in ce zile astept raspuns.va multumesc