O nouă identitate

Nu există sacrificiu mai mare decât a-ţi da viaţa lui Dumnezeu… Prin intermediul Focului Sfânt, mulţi şi-au depozitat sacrificiul în altar şi şi-au cucerit cel mai mare vis, pentru că, fără să-ţi dăruieşti viaţa lui Dumnezeu, este imposibil să ai parte de o Nouă Naştere

„A te naşte din Duhul Sfânt înseamnă să ai o nouă identitate înaintea lui Dumnezeu. Persoana nu mai este ceea ce a fost încă de când s-a născut fizic şi până în acel moment. Ea devine o nouă făptură cu gânduri noi, cu viziune nouă, cu un nou tip de înţelegere şi o nouă inimă.

Când persoana se naşte din Duhul Sfânt, capătă înţelegere asupra Cuvântului lui Dumnezeu. ea începe să aibă discernământul de a auzi Vocea Lui căci El vorbeşte cu ea la fel ca odinioară. Va face asta în prezent şi o va face şi în viitor pentru întotdeauna.

Dar, Dumnezeu vorbeşte doar cu cei ce au urechi să audă. Când persoana se naşte din nou, începe să aibă acces la Tronul Celui Preaînalt. Omul acela nu mai este un intrus ci devine un adevărat fiu al lui Dumnezeu.

Iisus a zis: „…nimeni nu cunoaşte deplin pe Fiul, afară de Tatăl; tot astfel nimeni nu cunoaşte deplin pe Tatăl, afară de Fiul şi acela căruia vrea Fiul să i-L descopere.” (Matei 11:27)

Asta înseamnă că atunci când individul se naşte din Dumnezeu, capătă discernământ începând să distingă Vocea lui Dumnezeu şi să o separe de vocea lumii şi de vocea răului. Iisus i-a spus religiosului că dacă nu se va naşte din apă şi din Duh, nu va putea intra în Împărăţia Cerurilor.

Omul poate obţine 1 milion de beneficii – iar pentru asta avem Campania Focul Sfânt. Aceasta este pentru cei care vor să cucerească, să schimbe situaţia mizerabilă în care se află şi să-şi rezolve problema de orice fel de natură ar fi aceasta.  Atunci când credinţa este manifestată înspre Promisiunile lui Dumnezeu, persoana intră în posesia a ceea ce ea a determinat. Însă, această posesie, aceste binecuvântări pe care persoana le vrea, fie ele privitoare la sănătate, la dragoste, la partea financiară sau la orice altceva nu arată prin cucerirea lor că persoana s-a născut din nou sau că a devenit un fiu(fică) a lui Dumnezeu. Una nu are nimic de a face cu alta.

Binecuvântarea materială, familială, sentimentală sau economică nu are nimic de a face cu noua naştere care este un lucru complet diferit. Un lucru este ca o persoană să obţină ceva care va dura doar pe parcursul întregii vieţi terestre şi altceva este să primeşti binecuvântarea ce durează etern. A primii o binecuvântare pentru toată viaţa terestră nu înseamnă că ai fost născut din Dumnezeu şi sunt multe persoane care confundă aceste lucruri, pentru că, cred că dacă au fost binecuvântate, au o comuniune bună cu Dumnezeu” – a explicat episcopul Edir Macedo miercurea trecută la slujba dedicată dezvoltării spirituale, subliniând acest aspect.

Iisus a făcut multe minuni, eliberări şi vindecări pe pământ, dar asta nu înseamnă că persoanele care au primit minunile au primit de asemenea şi Duhul Sfânt. Inclusiv Iuda şi Petru erau apostolii lui Iisus şi au convieţuit alături de El, dar şi aşa, s-au lepădat de El de mai multe ori.

Cu acest mesaj, episcopul doreşte să arate drumul către Naşterea din Nou şi anume: dăruirea totală şi sinceră a propiei vieţi prin care omul începe să capte statutul de fiu al lui Dumnezeu care Îl cunoaşte pe Tatăl şi pe care Tatăl îl cunoaşte.

Deixe o seu comentário

Ou preencha o formulário abaixo.

O seu endereço de email não será publicado. Campos obrigatórios marcados com *