Ordinea priorităţilor

La Terapia Iubirii, episcopul Macedo învaţă că mai întâi, persoana trebuie să Îl caute pe Dumnezeu, pentru ca după să  caute o soluţie pentru problemele ei sentimentale.

„Când ai o persoană alături de tine, simţi pace. Dacă eşti fericit în căsnicie, în cămin, eşti gata să înfrunţi infernul. Dacă nu învingi problema din-auntrul casei tale, cum o poţi învinge pe cea de afară?” Cu această considerare simplă şi directă, episcopul Macedo a început Terapia Iubirii de pe data de 28 la Locaşul Duhului Sfânt din Santo Amaro, Sao Paulo. La divulgarea mesajului, le-a chemat pe femei în faţă şi a făcut o rugăciune specială pentru toate.

Pentru episcop, există o ordine de priorităţi foarte clară în acest sens. Mai înainte de toate, persoana trebuie să îşi ofere viaţa lui Dumnezeu. Doar după ce este rezolvată această problemă spirituală, se poate înainta către rezolvarea problemei sentimentale. Înainte de toate, trebuie să fiţi nişte femei ale lui Dumnezeu. Femeia cu adevărat a lui Dumnezeu este prudentă, înţeleaptă şi se ia mai mult după raţiune şi nu după emoţii. Este echilibrată şi o adevărată ajutoare pentru bărbat.

„Tu m-ai făcut fericit şi asta vreau să văd şi în viaţa acestor persoane. Aceasta este bogăţia mea: când ele sunt fericite, se înţeleg bine cu tine, când ai familia bine structurată. Munca mâinilor noastre este recompensată prin asta.” – s-a rugat episcopul

Imediat după aceea, episcopul Adison Silva care face de obicei această slujbă, ne-a spus povestea interesantă a vieţii lui în care se pot regăsi mulţi din cei ce frecventează Biserica Universală. „Era prima mea iubită. După doi ani de când am devenit un cuplu, familia noastră deja era unită. Atunci, am ajuns la biserică şi l-am cunoscut pe Iisus. Am încercat să o iau cu mine. La prima slujbă a plecat din timpul slujbei şi a spus că nu vrea să se mai întoarcă niciodată. Am continuat să fiu cu ea pentru că ea însemna mai mult decât Dumnezeu pentru mine. Nu reuşeam să-I mai vorbesc lui Dumnezeu pentru că o iubeam mai mult decât orice. Asta până ce ea mi-a spus că sunt plictisitor şi mi-a întors vorbele spunându-mi: „Ori eu, ori biserica” Când mi-a zis asta, a fost ca şi cum mi s-ar fi tras pământul de sub picioare pentru că inima mea vroia să rămână cu ea. Când am ajuns la biserică, mi-am amintit de viaţa mea şi m-am gândit: „Dacă aleg să rămân cu ea, demonii care sunt în viaţa mamei mele, o vor lua de lângă mine, iar eu voi pierde totul.” I-am spus să îşi urmeze drumul ei şi eu îmi voi urma credinţa. Ea locuia la ţară. Am plecat de la discuţia de despărţire şi când m-am suit în autobuz m-am aşezat pe ultimele locuri. Am plâns tot drumul până în Sao Paulo. Trei luni de zile am plâns încontinuu.”

Ascultându-i povestea, episcopul Macedo a spus că atunci când individul este îndrăgostit, devine un vierme, iar femeia face ce vrea din el. Ne-a spus şi el o poveste. un băiat care atunci când a venit la biserică pentru prima oară era terminat şi chiar dacă avea 2 metri înălţime, se îneca în lacrimi. Părintele l-a întrebat ce s-a întâmplat iar băiatul a spus că şi-a găsit iubita în pat cu altul. Părintele l-a dus la o oglindă. L-a rugat apoi să se privească şi să se întrebe dacă ea îl merita. El s-a oprit pe loc din plâns” Din asta, episcopul a tras următoarea concluzie: „Poate că dvs. cerşiţi iubirea cuiva care nu vă merită. Vă putem ajuta pentru că noi am trecut deja prin aşa ceva.

Deixe o seu comentário

Ou preencha o formulário abaixo.

O seu endereço de email não será publicado. Campos obrigatórios marcados com *