Priviți semnele

Lumea este în tumult cu evenimentele care au loc și este ca și cum mass-media nu poate urmări continuu detaliile tuturor evenimentelor. Pentru cei care cunosc Cuvântul lui Dumnezeu, există un avertisment cu privire la timpul sfârșitului. Biblia nu indică, intenționat, exact ziua și ora, dar lasă semne care ne arată că ceva este pe cale să se întâmple.

”Veti auzi de razboaie si vesti de razboaie: vedeti sa nu va inspaimantati, caci toate aceste lucruri trebuie sa se intample. Dar sfarsitul tot nu va fi atunci.” Matei 24:6

Războiul Hamas și Israel: Situația ar putea depăși conflictul dintre cele două grupuri. De exemplu: Libanul a susținut că a găsit rachete israeliene la granița sa (4, dintr-un total de 20, erau gata să tragă). Iranul, care sprijină deschis Hamas, urmărește îndeaproape evoluțiile din război și a spus că Hamas ar putea elibera ostaticii prin încetarea focului din Gaza (pe care Hamas a negat). Pe de altă parte, Israelul neagă, de asemenea, încetarea focului în timp ce avansează și înconjoară regiunea. Guvernul Statelor Unite și-a exprimat deja îngrijorarea cu privire la escaladarea războiului care implică însuși Iranul, de exemplu.

Războiul Rusiei și Ucrainei: Odată cu sosirea iernii, armatele își schimbă strategiile. Rusia și-a consolidat bugetul de apărare, în timp ce Ucraina nu are lovituri aeriene și alege să se deplaseze în grupuri mici la sol. Rusia „deține” aproximativ 17,5% din teritoriul ucrainean. Occidentul menține sprijinul pentru Ucraina. Cu toate acestea, nu există încă o prognoză pentru încheierea conflictului, care a început pe 24 februarie 2022.

”Pe alocuri vor fi mari cutremure de pământ, foamete si ciume; vor fi aratari înspăimântătoare si semne mari in cer.” Luca 21:11

Cutremur în Afganistan: În octombrie, în jur de o mie de oameni au murit în urma cutremurului în regiunea orașului Herat, în Afganistan. Iar un nou cutremur a avut loc pe 15 octombrie, cu magnitudinea de 6,3. Încă o persoană a murit și zeci au fost rănite.

”Si, din pricina înmulțirii fărădelegii, dragostea celor mai multi se va raci.” Matei 24:12

O față încearcă să-i omoare pe bunici: în Patos de Minas (MG), o fetiță de 11 ani a încuiat apartamentul familiei după ce a dat foc canapelei casei. Bunicii ei au sărit de la etajul 4 al clădirii pe saltelele pe care le-au pus vecinii. Motivul: bunicii nu au lăsat-o pe fată să-și folosească telefonul mobil. Merită să ne amintim că Biblia ne avertizează cu privire la sfârșitul vremurilor: „Si, din pricina inmultirii fărădelegii, dragostea celor mai multi se va raci.” (Matei 24:12).

Ce trebuie să știi:

Domnul Iisus a spus: „Luati invatatura de la smochin prin pilda lui. Cand mladita lui se face frageda si infrunzeste, stiti ca vara este aproape. Tot asa, cand veti vedea aceste lucruri implinindu-se, sa stiti ca Fiul omului este aproape, este chiar la usi. Adevarat va spun ca nu va trece neamul acesta pana nu se vor implini toate aceste lucruri.” (Marcu 13:28-30). În Biblie, smochinul reprezintă Israelul. Scripturile subliniază că generația care vede aceste lucruri întâmplându-se nu va trece până nu se va întâmpla totul. Și ne aflăm în generația care vede totul cum se derulează. Întâmplările se îndreaptă spre ceea ce avertizează Biblia.

Unde să găsești siguranță

Bogații construiesc buncăre (construcții fortificate) pentru a se proteja, dar Domnul Iisus a anticipat că „nu va rămâne piatră peste piatră” (Matei 24:2). Doar Cuvântul lui Dumnezeu îți poate aduce siguranță. De aceea, importanța de a fi conectat zilnic cu El. De îndată ce te trezești, de exemplu, în loc să citești mesaje de pe telefon, obișnuiește-te să citești Biblia și să vorbești cu Dumnezeu, înainte de a vorbi cu altcineva. Să ai o relație fermă și sinceră cu El și vei fi pregătit să înfrunți toate adversitățile din viață.

Deixe o seu comentário

Ou preencha o formulário abaixo.

O seu endereço de email não será publicado. Campos obrigatórios marcados com *