Sacrificiul stimulează credinţa

Într-o slujbă recentă realizată la „Templo Maior” din Santo Amaro,  San Paulo,  Episcopul Edir Macedo, cel care a oficiat Liturghia pentru Întâlnirea cu Dumnezeu ne-a învăţat că  sacrificiul ne stimulează credinţa

Episcopul a explicat că Dumnezeu nu se foloseşte de emoţie ca o unealtă de sensibilizare a oamenilor ci se foloseşte de raţiune ca atunci când Vocea Lui îşi găseşte ecoul în inima celui ce o ascultă, el să primească beneficiile ascultării de Cuvântul Sfânt. „Dacă nu suntem receptivi la vocea Lui, atunci totul este în van. Iisus a vorbit cu smochinul, iar acesta a auzit. Soarele s-a făcut prin porunca Lui Dumnezeu. Din această cauză, atunci când fiinţa umană ascultă de vocea Lui Dumnezeu, trebuie să vină şi un rezultat ca urmare al acestei ascultări. Aceasta este credinţa mea: eu cred şi atunci mă pun pe fapte, sunt ascultător, merg înainte şi Dumnezeu îmi onorează credinţa” – a declarat dânsul.

El a vrut să ne pună deasemenea la curent cu realitatea ce ne arată că a cuceri binecuvântări este ceva relativ uşor însă a le păstra se arată a fi mai dificil. Ca să le putem păstra, este nevoie ca noi, creştinii să avem o relaţie solidă cu Dumnezeu fiindcă încercările vin la toată lumea, dar când avem conformaţia sufletească necesară pentru a rezista, reuşim să ne menţinemi credinţa puternică. ” Dacă dvs. nu aveţi temelia pe stâncă (pe Iisus), „casa” dumneavoastră se va dărâma şi prăbuşirea ei va fi mare. Datorită acestui fapt, facem campaniile de credinţă, cu scopul de a vă trezi credinţa şi de a cuceri ceea ce aţi hotărât că trebuie să aveţi. Nu contează cine sunteţi ci contează că înauntrul dumneavoastră sălăşluieşte o putere mare, numită: credinţă, iar cănd dvs. apelaţi la această putere, obţineţi împlinirea promisiunilor pe care Dumnezeu le-a făcut în Cuvântul Său. – a afirmat episcopul.

La momentul din slujbă în care episcopul a vorbit despre sacrificiu, el a adus în discuţie momentul în care Iisus i-a uns ochii orbului cu tină şi i-a cerut mai apoi să se spele în scăldătoarea Siloamului, fapt ce ne demonstrează că fiecare persoană are nevoie de un stimulent pentru a-şi folosi credinţa. (Ioan 9:7)
„Stimulul credinţei este sacrificiul iar dvs. nu puteţi cuceri nimic prin credinţă fără acesta. El trezeşte puterea din interiorul dvs. Moise a făcut semnele în Egipt cu ajutorul toiagului său. Muntele Sinai este şi astăzi aici; deasemenea Dumnezeul care a vorbit cu Moise, este acelaşi şi în ziua de azi. Astăzi, Dumnezeu vorbeşte cu noi căci în vremea lui Moise, a vorbit cu el iar în vremea de azi va vorbi cu noi.
Cine va crede şi va folosi credinţa va cuceri victoria căci iată că viaţa multora este în „Egipt”. Mulţi trăiesc în „deşert”, în robie, în situaţii asemănătoare cu cea în care se afla poporul Lui Israel care nu aveau nici un drept asupra la nimic. Alţii în schimb spun că au ieşit din Egipt dar încă trăiesc sub dominarea bolilor, a mizeriei, a nereuşitelor în viaţa sentimentală şi de cuplu, a depresiei, a neîmplinirilor pe plan familiar ş.a.m.d. Dumnezeu vrea să vă elibereze din această viaţă amărâtă în care trăiţi însă este nevoie ca dvs. să credeţi pentru ca acest lucru să se întâmple. De aceea, noi vom duce reprezentativ, viaţa dvs. pe muntele Sinai unde vă vom prezenta înaintea Lui şi vom cere o transformare a vieţii dvs. de la Cel Atotputernic.
Puneţi în plicul cu sacrificiu un fir de păr din capul dvs. ca acesta să vă reprezinte viaţa, şi noi îl vom duce pe Muntele Sinai înaintea Lui Dumnezeu.

Deixe o seu comentário

Ou preencha o formulário abaixo.

O seu endereço de email não será publicado. Campos obrigatórios marcados com *