Sfârșitul Timpurilor

div.690x4601Filmul recent „Mad Max – Fury Road” (”Mad Max – Drumul Furiei”) prezintă un viitor apropiat deloc încurajator pentru Pământ. Oameni care se omoară din cauza apei, într-un peisaj deșertic și dezolant care pare că s-a extins în întreaga lume.

Înfățișarea și comportamentul oamenilor sunt departe de a fi plăcute (foto), ei asemănându-se cu monștrii și zombii.

Cel mai trist e că ficțiunea se bazează pe realitate.

São Paulo, cel mai mare oraș din Brazilia, trece printr-o secetă istorică, având principalul rezervor al orașului aproape gol. Chiar și cu ploile de la începutul lui 2015, situația e departe de a fi soluționată. Cel mai interesant e că același oraș, care trece printr-o secetă fără precedent, are două râuri mari (Tietê e Pinheiros) care îl brăzdează, însă apa este atât de poluată, încât nu poate fi folosită.

Asta nu se întâmplă doar în Brazilia. California, în Statele Unite, trece de 4 ani prin cea mai mare secetă din istoria sa. Chiar dacă importă apă din alte state, californienii au fost obligați să raționalizeze drastic apa, inclusiv în regiunile mai bogate. Guvernul are în vedere o reducere a aprovizionării cu apă de 70% în unele localități. Aici intră în scenă realitatea „Mad Max”: seceta a făcut ca poliția californiană să trebuiască să lupte împotriva unui nou tip de infracțiune: furtul de apă.

Un vecin îl fură pe altul: a devenit ceva obișnuit ca, atunci când familiile sunt plecate de acasă, locuitorii din apropiere să „jefuiască” dulapurile cu apă din casele goale. În orașul Sacramento, un om a făcut o legătură ilegală între casa lui și un hidrant stradal, dar a fost prins în flagrant. O tabără de vară din Silicon Valley (Valea Siliconului) a încercat să canalizeze apa de la o cascadă fără autorizație. În Porterville, un camion cu sticle de apă care trebuia dus într-o zonă fără apă a fost jefuit în zori. Există știri despre oameni care fură apa din canalele publice și o vinde ilegal.

Nici uniformele sau armele nu i-au speriat pe hoți: în North San Juan, atacatorii au golit rezervorul pompierilor locali; în Oakland, până și rezervorul unei cisterne de apă a Marinei a fost furat.

În timp ce luptă împotriva acestui nou tip de infracțiune, autoritățile locale susțin că el este rezultatul disperării care-i face pe oameni să obțină apă prin orice mijloace posibile. Imaginea nu e încurajatoare. Până și revista franceză „M” a ziarului Le Monde a scris un material care are o fotografie intitulată „California: valea setei”.

Criza mondială

Organizația Națiunilor Unite (ONU) a arătat că, până în 2050, doi din trei oameni din întreaga lume vor suferi din cauza lipsei apei. O cantitate mare de apă este luată din rezervele subterane naturale în unele țări, fără a se da timp naturii s-o înlocuiască, secând, treptat aceste rezervoare. Ploaia s-a diminuat în locuri în care ea n-a fost niciodată o problemă.

Tot ce s-a menționat mai sus duce la scenariul descris în Biblie, în Apocalipsă. Oamenii își văd aproapele ca pe o amenințare. Lipsind apa, producția de alimente este grav compromisă, ducând la o aprovizionare mai mică și prețuri mai ridicate. Ca să aveți o idee, 80% din apa consumată în California e folosită în agricultură. Fără irigare, cum s-ar putea cultiva?

Semnele sunt clare. Cu toate astea, mulți oameni continuă să se trezească și să doarmă în fiecare zi, fără să acorde nici cea mai mică atenție la ce înseamnă asta: trebuie să fim pregătiți pentru Mântuire.

Dar dumneavostră, sunteți interesat unde veți petrece Veșnicia sau credeți că asta nu trebuie să fie un motiv de preocupare acum?

Deixe o seu comentário

Ou preencha o formulário abaixo.

O seu endereço de email não será publicado. Campos obrigatórios marcados com *