Și-a cerut iertare după 20 de ani

shutterstock_144463384.690x460O victimă a bullying-ului din perioada adolescenței primește un mesaj de la unul dintre agresori. Oare i-a iertat?

Să ne întoarcem în timp, chiar și pentru un moment. Când spun asta, nu vorbesc despre o mașină care ne-ar duce înapoi în timp, ci despre o stare care face ca o persoană să se îndoiască că are posibilitatea să se căiască și să corecteze o greșeală pe care a făcut-o.

Nord-americanul Louie Amundson, într-o conversație cu fiica lui de numai 10 ani, a fost intrebat dacă a agresat vreodată pe cineva în viața lui. Atunci, Amundson și-a amintit imediat de o anumită perioadă, când era la școală, și i-a spus asta fiicei lui. Da, a făcut asta în trecut, în urmă cu aproximativ 20 de ani. Și, de atunci, o poveste care părea terminată, a avut un alt final.

Victima

Designerul ChadMichael Morrisette, de 34 de ani, pe parcursul unei părți din adolescența lui, a suferit constant din cauza insultelor și amenințărilor venite din partea unor colegi de la școala unde a studiat până la vârsta de 15 ani. El a ajuns să se mute dintr-un orășel din Alaska, unde locuia, iar această perioadă grea din viața lui a rămas uitată, până acum câteva zile.
Amundson și Morrisette erau colegi de școală – și de bullying, din moment ce primul era agresorul, iar al doilea victima. La începutul lunii mai a acestui an, după conversația cu fiica lui, Amundson l-a căutat pe Morrisette printr-o rețea socială, ca să-i lase un mesaj în care să-i ceară iertare. Potrivit agresorului, el regreta că s-a purtat atât de rău în acel moment. Victima nu și-a amintit imediat de agresor, dar și-a amintit de agresiuni și început să plângă. Dar, câteva zile mai târziu, a reușit să răspundă la mesaj și să-l iarte pe emițătorul lui.

Puterea iertării

Amundson, în fața interogatoriului fiicei lui, a devenit conștient că ar fi corect să-și ceară iertare pentru toate problemele pe care le-a provocat odată, în viața lui Morrisette, chiar dacă nu era sigur că acesta își va aminti de incident și că-l va ierta. Chiar dacă Morrisette ar fi ignorat mesajul, acea situație a trezit în amândoi ceva foarte important: puterea iertării.

Morrisette a spus că și-a blocat în memorie acest episod din viața lui și toată suferința cauzată de el, atunci când era foarte tânăr. Dar, a fost surprins să primească mesajul după atâta timp – de altfel, a fost singura cerere de iertare pe care a primit-o de la agresorii săi în ultimii 20 de ani. El i-a cerut lui Amundson să-i spună fiicei lui că acum totul este bine, iar asta a fost foarte important pentru agresor, pentru că deși n-a putut să șteargă ce a făcut, a avut demnitatea să-și îndeplinească datoria de a-și cere iertare și, mai mult, de a fi iertat.

„Iertarea este de la Dumnezeu”

Iată ce relatează episcopul Edir Macedo pe blogul său despre iertare: „Dacă ar fi atât de simplu, cu siguranță Domnul Iisus n-ar fi spus că iertarea este obligatorie (Matei 6.14-15) și nici că trebuie să iertăm de câte ori este necesar (Matei 18:22). Iertarea este de la Dumnezeu; amărăciunea sau resentimentele sunt de la diavol. Iertarea mântuiește, eliberează, vindecă, transformă, identifică ceva Divin”.

Dacă trebuie să vă cereți iertare de la cineva, chiar și pentru ceva care s-a întâmplat în urmă cu zeci de ani, faceți asta. Iar dacă victima ați fost dumneavoastră, acceptați cererea de iertare. Nu veți regreta niciodată asta.

Deixe o seu comentário

Ou preencha o formulário abaixo.

O seu endereço de email não será publicado. Campos obrigatórios marcados com *