Solomon a construit, ei vor să distrugă

reibai.cc.690x460Un tezaur istoric din Siria e amenințat de Statul Islamic

Palmira, oraș ridicat de Solomon, unde astăzi este modernul municipiu Tadmor, în Siria, a fost invadat de trupele organizației teroriste extremiste Statul Islamic (SI). Istoricii și arheologii din întreaga lume se tem că grupul invadator ar putea distruge impunătoarele ruine și alte artefacte considerate patrimoniu al umanității de UNESCO. Din cauza a ceea ce a făcut, deja, SI în muzee și alte situri arheologice din Irak, folosind explozivi, buldozere și ciocani, specialiștii se tem și mai mult de o pierdere ireparabilă.

quantenstorie.cc.690x460În mai puțin de o săptămână, teroriștii au executat civilii care trăiau în comunitățile din apropierea sitului istoric, 10 dintre ei fiind decapitați, acuzați de colaborare cu regimul sirian. Se vorbește, deja, de aproape 500 de morți în numai o săptămână de la invazie.

În privința importantei referințe a arhitecturii și urbanismului din timpurile biblice, autoritățile siriene din domeniul antichităților cred că pot salva câteva artefacte care sunt într-un muzeu din apropierea ruinelor, dar afirmă că nu pot face nimic în privința clădirilor rămase.

Circa 1.800 de familii din alte comunități apropiate de acest loc fug din cauza avansării SI, fiind adăpostiți în partea modernă a Tadmor-ului, dominat, încă, de guvernul sirian.

Palmira, orașul biblic, a fost foarte important chiar și înainte ca Solomon să ridice puternicele structuri ale locului, pentru că era o rută comercială intens folosită de principalele popoare ale epocii. A rezistat de milenii diverselor invazii, iar astăzi este o referință istorică foarte importantă pentru una dintre cele mai importante perioade ale umanității.

Deixe o seu comentário

Ou preencha o formulário abaixo.

O seu endereço de email não será publicado. Campos obrigatórios marcados com *