Studiile dezvoltă anticorpi la noul coronavirus în laborator

Institutul din Israel pentru Cercetări Biotehnologice, un organ al Ministerului Apărării al țării, a anunțat că a dezvoltat un anticorp la noul coronavirus. Descoperirea ar putea deschide calea către un tratament și un vaccin împotriva COVID-19. Într-o declarație, institutul a asigurat că, anticorpul atacă și neutralizează virusul la persoanele bolnave.

Deși nu a fost menționat dacă testele au fost deja efectuate pe ființe umane, anunțul lansat recent a confirmat că institutul pregătește brevetul, pentru a contacta apoi companiile farmaceutice, cu scopul de a le  produce la scară comercială.

Cu toate acestea, cercetătorii de la Universitatea din Utrecht din Olanda au susținut deja că au reușit să reproducă în laborator un anticorp capabil să inhibe infecția celulelor de către noul coronavirus – și alte boli conexe. În testele efectuate, anticorpul experimental a neutralizat proteina de pe suprafața virusului care provoacă COVID-19. Și, de asemenea, a prevenit simptomele care cauzează sindromul respirator acut sever (SARS).

Potrivit oamenilor de știință, procesul de acțiune al anticorpului are nevoie de studii suplimentare “in vitro”, într-un mediu de laborator controlat, pentru a verifica cât de exact acționează. Studiul, este încă prealabil și nu a fost testat pe oameni, a fost publicat în revista științifică Nature Communications.

Anticorpi și plasmă pentru a înfrâna pandemia

Față de pandemie, eforturile oamenilor de știință, laboratoarelor și agențiilor de sănătate din întreaga lume au accelerat cursa împotriva timpului. Conform Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), există 102 de studii în mai multe țări care caută un vaccin împotriva noului coronavirus.

În Italia, de exemplu, una dintre țările cele mai afectate de răspândirea COVID-19, un studiu cu anticorpi prezenți în plasma de sânge a persoanelor vindecate a obținut rezultate promițătoare. Directorul departamentului de boli infecțioase de la Institutul Superior de Sănătate din țară a spus că tratamentul cu terapie cu plasmă funcționează bine în spitalele din regiune. Și, de asemenea, poate duce la reproducerea de laborator a anticorpilor la noul coronavirus. Dar, ei încă așteaptă dovezi științifice privind eficacitatea tratamentului.

Anume, terapia cu plasmă transfuză partea lichidă a sângelui de la persoanele recuperate la persoanele bolnave. În acest fel, este de așteptat ca anticorpii prezenți în plasmă să ofere imunitate pacienților. Spitalele britanice și braziliene au folosit, de asemenea, așa-numitul tratament „plasma convalescentă”.

În timp ce studiile pentru a înfrâna pandemia par promițătoare, numărul persoanelor vindecate este de asemenea în creștere. Există deja aproximativ 1,2 milioane de vindecați în toată lumea.

Deixe o seu comentário

Ou preencha o formulário abaixo.

O seu endereço de email não será publicado. Campos obrigatórios marcados com *