Tulburat

Sunt turbat cu duhul. Nu mai vine odată sf’ârşitul suferinţelor mele! Deja nu mai am nici un fel de aşteptări. Zici că lumea s-a prăbuşit. Cunoştinţele şi familia nu mă pot ajuta. Sunt aproape de mine, dar nici un cuvânt nu mă mai consolează

Aşa este sufletul meu. Necăjit. Chiar dacă ştiu de existenţa lui Dumnezeu, continui să trăiesc o adevărată furtună… Ce mă fac?

Dacă eşti aşa drag(ă) cititorule/cititoareo am ceva să-ţi zic şi asta îţi va aduce un răspuns mult aşteptat la toate necazurile tale.

Iisus a zis: „Să nu vi se tulbure inima”

Într-adevăr, aici este cea mai mare problemă a omului. Poate fi el şi doctor, psiholog sau preot (pastor) El nu are nici o şansă şi nu poate scăpa de ceea ce este înauntrul lui.

Este incredibil cât poate fi de dificil să îţi controlezi inima. Sentimentele par a fi o crostă care ne blochează calea şi nu ne lasă să o înlăturăm cu uşurinţă. Inima este un loc ce poate fi controlat doar de însăşi individul ce o posedă. Nimeni nu poate face vre-o operaţie prin care să scoată durerea şi boala sufletului. Nimeni nu poate să scoată necazul ce vine cu o mulţime de decepţii. Nici rudele, nici soţul, nici soţia şi nicii copiii nu pot să compenseze pierderile din viaţă.

Dar, Cineva care este cu adevărat special, poate. El îţi vorbeşte în acest moment şi vă spune: Să nu vi se tulbure inima.

Îngrijorare, teamă, afecţiune, tristeţe, îndoieli, nesiguranţă, etc…ies atât de simplu încât nici nu vă vine să credeţi de cât de simplu poate fi. Iese atunci când controlezi ceea ce simţi.

Dar cum? De ani de zile tot încerc să mă controlez, dar nu reuşesc. Dovada acestui fapt o constituie realitatea că simt ceea ce nu ar fi trebuit să simt, vorbesc ceea ce nu ar fi trebuit să vorbesc. Acesta este eşecul pe care îl am înaintea tuturor decepţiilor pe care le am privitoare la mine însumi.

Şi tu îmi mai zici că trebuie să-mi controlez sentimentele!?

Drag(ă) prieten(ă), fă ceea ce îţi spun pentru că ascultarea este credinţă. Ascultarea înseamnă să te avânţi spre înainte. Chiar dacă nu poţi vedea cu ochii ceea ce nu ai văzut nici cu ceea ce ţi-au propus banii, anii de convieţuire şi de frustrări să vezi… Crede şi ascultă de Cel care vorbeşte cu tine chiar în acest moment.

Şti cum?

Avântă-te în Cuvântul Lui care spune: „Să nu vi se tulbure inima. Aveţi credinţă în Dumnezeu şi aveţi credinţă în Mine.” (Ioan 14:1)

Pune-te pe tine însuţi la încercare. Este de ajuns să ai încredere.

Ştiţi când veţi reuşi să credeţi în felul în care puteţi avea un rezultat?

Când înveţi să acţionezi cu capul şi te gândeşti singur unde te-au adus emoţiile.

Nu deveni un clovn. Scuzaţi expresia însă aceasta este cea care se potriveşte cu toţi cei care se lasă manipulaţi de inimă rănind, agresând debilitându-se pe ei şi pe cei din jurul lor.

Dacă sunteţi dispuşi să acţionaţi cu capul, atunci este timpul să răspundeţi durerilor sufletului întrebându-vă asupra timpului pierdut şi asupra motivului pentru care aţi suferit atât.

Şi după aceea, faceţi ceea ce Dumnezeu vă cere:

Nu te tulbura în inima ta? Crede în Iisus.

Şi după ce te gândeşti şi îi răspunzi sufletului tău disperat, te vei elibera de propia disperare şi vei dobândi noi forţe pentru a controla ceea ce simţi şi pentru a putea fi ascultător.

Atunci îţi vei putea descoperi potenţialul credinţei care deja a luat fiinţă înauntrul tău. Vei putea atunci să înfrunţi tot ce va avea să vină contra ta.

Viviane Freitas
Viviane Freitas

 

 

 

 

 

Deixe o seu comentário

Ou preencha o formulário abaixo.

O seu endereço de email não será publicado. Campos obrigatórios marcados com *