Vizită misionară în Israel

Tit 2:11-15

Duminica trecută, 8 ianuarie, episcopul Julio Freitas a efectuat o vizită misionară în Tel Aviv, Israel, realizând o slujbă specială alături de caravana Sisterhood şi Femeile V. Au fost prezente ma bine de 100 de femei care fac parte din aceste două grupuri creştine de la CdAS. Fiecare dintre cele prezente au primit în dar un flacon cu ulei parfumat, ce a fost turnat  peste ele ca şi ungere de sfinţire spre a putea fi folosite de Dumnezeu în mod grandios. Astfel caracterul şi mărturisirea lor de viaţă aveau să fie ireproşabile. Au fost realizate rugăciuni pentru fiecare dintre cele prezente şi pentru familiile lor. Mesajul transmis a fost din Noul Testament, Cartea Tit, capitolul 2, versetele de la 11 şi până la 15.

„Căci harul lui Dumnezeu, care aduce mântuire pentru toţi oamenii, a fost arătat” (Versetul 11) Episcopul a subliniat că mântuirea lui Dumnezeu este oferită tuturor şi că toţi pot fi salvaţi, dar că totuşi, vor fi mântuiţi doar aceia care îl acceptă pe Isus ca Domn.

A-L accepta ca Mântuitor este uşor, dar ceea ce este greu este să I te oferi ca rob. Asta cere ca persoana să se lepede de sine şi nu doar de lucrurile relem dar şi de lucrurile care în mod aparent sunt bune din punct de vedere emoţional şi sentimental. Ele sunt plăcute ochilor, cărnii şi eului nostru.

„şi ne învaţă s-o rupem cu păgânătatea şi cu poftele lumeşti…” (versetul 12) Această mântuire a fost arătată tuturor, dar pentru a ne bucura cu toţii de ea, trebuie mai întâi să învăţăm. Învăţătura ne cere să folosim inteligenţa şi nu emoţiile ca să nu luăm decizii potrivit cu circumstanţele fie ele chiar şi favorabile. Trebuie să luăm decizii potrivit cu Voinţa lui Dumnezeu.

A renega înseamnă spre exemplu a fi într-un anume loc sau cu un anumit grup şi apoi să decizi să părăseşti acel loc sau grup. A renega nu este doar a spune asta, sau a gândi asta ci a face asta. Poftele lumeşti au făcut oamenii să se omoare pentru ceea ce simt şi pentru emoţiile lor. Dumnezeu vrea să ne trăim viaţa din plin şi anume în ceea ce priveşte familia, sănătatea, viaţa profesională. Toate astea însă, fără ca noi să avem pasiuni, iluzii, fantezii ci prin credinţă inteligentă. În generaţia actuală am remarcat promiscuitatea, senzualitatea, arta, vanitatea, moda şi multe altele. 

„…şi să trăim în veacul de acum cu cumpătare, dreptate şi evlavie, aşteptând fericita noastră nădejde şi arătarea slavei marelui nostru Dumnezeu şi Mântuitor Isus Hristos.” (versetele 12,13)

De aceea, trebuie să luăm aminte la aceste cuvinte. De aceea, Dumnezeu ne sfătuieşte să ducem o viaţă neprihănită sensibilă şi pioasă. Noi decidem dacă ne dedicăm viaţa potrivit cu ceea ce  spunem, gândim şi facem, sau dacă alegem să ne trăim viaţa doar potrivit cu una din aceste trei.

Sisterhood a fost creeat pentru ca femeile care fac parte din acest grup să fie un exemplu pentru celelalte. Când femeia este a lui Dumnezeu, are ochii aţintiţi asupra Domnului Iisus. Când trăieşte speranţa, anii trec şi ea se maturizează, devine mai experimentată, mai temătoare, mai curajoasă şi mai victorioasă. Ea nu îşi pierde frumuseţea ci din contră, pe zi ce trece este tot mai frumoasă. „El S-a dat pe Sine însuşi pentru noi, ca să ne răscumpere din orice fărădelege şi să-Şi cureţe un norod care să fie al Lui, plin de râvnă pentru fapte bune.” (versetul 14)

Condiţia pentru a duce o viaţă sensibilă, neprihănită şi pioasă este aceea de a ne oferi şi de a ne lăsa în fiecare zi în mâinile  Mântuitorului. 

În fiecare zi trebuie să ne confirmăm dăruirea noastră pentru El, prin toate tipurile de atitudini. „Spune lucrurile acestea, sfătuieşte şi mustră cu deplină putere. Nimeni să nu te dispreţuiască.” (Versetul 15)

Deixe o seu comentário

Ou preencha o formulário abaixo.

O seu endereço de email não será publicado. Campos obrigatórios marcados com *