Dacă Dumnezeu este bun, de ce se întâmplă atât de multe lucruri rele în lume?

„Dacă Dumnezeu este bun, de ce se întâmplă atât de multe lucruri rele în lume?” Probabil ați auzit acest tip de întrebări de la cineva care a abandonat sau a negat credința biblică.

Răspunsul la această întrebare poate fi găsit în cartea Genezei. Căci, inițial, planul lui Dumnezeu pentru umanitate nu era „lumea” în care trăim.

DEZORDINEA GENEREAZĂ HAOS

Când Cel Preaînalt a creat Pământul, El a stabilit un echilibru între tot ceea ce exista. Era pace și bucurie. Nu exista nicio boală, nici un rău. Totul a coexistat în armonie. La fel, creația a trăit în comuniune cu Creatorul.

După cum spune Biblia: ”Astfel Dumnezeu a creat om după propriul său chip, după chipul lui Dumnezeu l-a creat, parte bărbătească și parte femeiască i-a creat.” Geneza 1:27

În acest fel, păcatul și evenimentele rele care ne înconjoară, în fiecare zi, sunt rezultatul neascultării umane, inițiate în Adam și Eva (Geneza 3).

„Orașele au început să crească foarte mult. Și cu multe persoane care locuiesc acolo, se construiesc mai multe clădiri. Cu asta, ei iau natura, ucid animale. Tot ceea ce a făcut Dumnezeu a fost perfect. A existat o ordine. Atunci omul vine și îi i-a tot echilibrul. Deci, toate aceste probleme pe care le vedem astăzi sunt rezultatul acțiunii umane. Inundațiile sunt și ele un exemplu al acestui lucru. Când adăugați ciment, unde merge apa? Pentru că, cu pământul, apa este absorbită. Dar cimentul nu absoarbe. Deci, aveți potopul. Prin tot ceea ce trecem are de-a face cu acest dezechilibrul pe care omul l-a adus ”, a subliniat prezentatoarea Cristiane Cardoso, în timpul„ Meditație din Cuvânt ”.

Șansa Mântuirii Veșnice

Merită să ne amintim că atunci când Domnul Iisus a venit pe lume și S-a sacrificat pe Sine pe cruce, El a refăcut aceea ordine divină (Evrei 10) și a arătat Împărăția Sa viitoare, care va fi stabilită cu revenirea Lui promisă (Apocalipsa 20: 4). Adică va fi un moment în care Hristos se va întoarce și va domni peste orice. În plus, prin El suntem iertați și ni se oferă șansa unei vieți noi.

Postul lui Daniel

Așadar, profitați de această perioadă a „Postului lui Daniel” pentru a căuta prezența Duhului Sfânt pentru viața voastră. De asemenea, meditați asupra conținuturilor care vă vor întări credința. Puteți să citiți cartea episcopului Edir Macedo intitulată „Duhul Sfânt”.

Deixe o seu comentário

Ou preencha o formulário abaixo.

O seu endereço de email não será publicado. Campos obrigatórios marcados com *