Grupul Caleb România

Grupul „Caleb” este un proiect al Locașului Duhului Sfânt care vizează a treia (și cea mai bună) vârstă și este prezent în peste 110 țări. Cunoaște mai mult despre acest grup.

Grupul Caleb reunește oameni care nu se gândesc nici puțin să se predeze la descurajarea și oboseala cauzată de înaintarea vârstei. Principalele obiective ale grupului Caleb sunt : să ofere sprijin investind în starea spirituală bună, starea bună fizică, emoțională și socială a acestor oameni, precum și motivarea acestora pentru interacțiune, prin noi prietenii, participarea la activități de distracție  și acțiuni sociale.

Cercetări efectuate de Comisia europeană  și Institutul național de statistică

„România are a patra cea mai mică speranță de viață din UE, respectiv 75,3 ani, față de o medie europeană de 81 ani, dar și cele mai mici cheltuieli cu sănătatea din Uniune, conform ediției 2018 a raportului Sănătatea pe scurt: Europa, publicat vineri, 23 noiembrie.”

https://ec.europa.eu/romania/news/20181123_raport_2018_stare_de_sanatate_ue_romania_ro

Pe baza statisticilor, grupul Caleb își propune să aducă ajutor oferind mai multă calitate vieții prin activități, prin sprijin social și spiritual.

Lunar, grupul Caleb aduce activități diferite și dinamice pentru a dezvolta coordinarea motoră a celor ce au dificultăți și pentru a-i face să interacționeze între ei, pentru a aduce bunăstare celor care se simt cumva uitați de societate și de familie.

 În fiecare lună grupul are o întâlnire plină de bucurie, animație și interacțiune. Cu dansuri, jocuri în echipă, dinamică, în fine, multe activități și distracție, unde nu lipsește buna dispoziție nici pentru cei ce au dificultăți motorii.

Momentul motivației: un cuvânt de credință

În grupul Caleb ceea ce nu poate lipsi este un cuvânt de credință și motivație, de aceea în fiecare lună grupul aduce o temă motivațional și de credință, care îi motivează să se dezvolte și să devină oameni mai buni în toate sensurile.

Grija pentru sănătate: obiceiuri bune și prevenirea bolilor

Participanții au putut să beneficieze de specialiști din sănătate, care au vorbit despre aspecte foarte importante pentru sănătatea celor prezenți, printre acestea, hipertensiunea și prevenirea, precum și postura corporală. În viața noastră de zi cu zi, avem erori de postură, care, prin realizarea a diverse exerciții practicate pe loc, i-au determinat pe participanți să învețe cum să corecteze aceste erori.

Activități: Clasa de Tehnologie și Internet
În această lună, grupul caleb a oferit o clasă practica despre tehnologie și internet, unde au putut învăța cum să folosească un telefon mobil mai modern, să trimită mesaje audio și video, să acceseze paginauniversala.ro pentru a urmări mesajele și chiar au aflat despre rețelele de socializare, în fine, a fost o după-amiază foarte distractivă, pe lângă informații și învățături, au participat și la o rugăciune și un cuvânt de credință.

Activități: Artizanat 
Grupul Universal Caleb se strânge pentru o clasă de artizanat, unde pot descoperi și învăța cum să-și dezvolte talentele în după-amiezile distractive și plăcute pentru toți cei prezenți.

Activitate fizică: gimnastică și dans
Forță de a trăi arată că niciodată nu este prea târziu pentru a învăța, și să fii sigur că nu vei renunța niciodată. Conceptul pe care Grupul Caleb îl transmite membrilor săi prin activități de dans și gimnastică îi face să-și dea seama cât de puternici sunt, nu numai din experiența de viață pe care o aduc cu ei, dar forță de a trai care face ca mintea să nu aibă bariere. Grupul Caleb este un adevărat exemplu în acest sens.

Dans – Sărbătoarea României 
În Grupul Caleb nu lipsește conviețuirea și relaxarea, aratând celor în ceea mai buna vârsta că încă este timp ca să fie fericiți.

Marturisire Caleb: Elisabeta Ceteras
Grupul Caleb se adresează acelor persoane care, chiar dacă au o anumită vârstă, în interiorul lor, rămân tinere. Aici învățăm să ne menținem această tinerețe, să ne dezvoltăm spiritual, învățăm să accesăm tehnologia din această lume, facem exerciții în aer liber, pentru menținerea sănătății fizice, distracție și bună dispoziție. În acest grup, ne simțim ca într-o familie în care, fiecărui membru i se acordă atenție, respect, valoare și afecțiune.

Eu sunt Caleb

Deixe o seu comentário

Ou preencha o formulário abaixo.

O seu endereço de email não será publicado. Campos obrigatórios marcados com *