Hepatita

Hepatita este o denumire generică dată afecțiunilor inflamatorii de
natură virotică, microbiană sau toxică ale ficatului.

Simptomele specifice bolii sunt: oboseala, pierderea apetitului, greaţa, durerile abdominale, pierderea în greutate, îngălbenirea pielii sau a ochilor, urina de culoare închisă, scaune de culoare deschisă sau decolorate, dureri ale articulaţiilor, ficat mărit, splină mărită, steluţe vasculare, dezvoltarea exagerată a sânilor la bărbat, febră, mâncărimi de piele, crampe musculare, cefalee, durere a hipocondrului drept.

Dr. Felicia Coman, şef de secţie Gastrologie la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţe Braşov, a declarat că este extrem de important să se conştientizeze că pacienţii cu afecţiuni hepatice nu sunt un risc pentru ceilalţi dar şi că, odată încheiat tratamentul terapeutic, controalele medicale trebuie continuate pe tot parcursul vieţii. Riscul reapariţiei bolii este unul extrem de mare şi astfel, boala trebuie ţinută sub control, prevenită şi împiedicată de a reapărea la pacient.

Dânsa sfătuieşte toţi bolnavii sau foştii bolnavi să nu neglijeze vizitele medicale, extrem de necesare pentru conservarea sănătăţii personale.

Georgeta Negoiţă, reprezentanta Direcţiei de Sănătate Publică Braşov, a completat că, netratate şi neacompaniate de măsuri şi stil de viaţă, hepatitele virale se cronicizează şi duc la boli grave, precum ciroza şi cancerul hepatic.

„Numai hepatitele virale B şi C provoacă decesul a aproximativ un milion de oameni anual, în întreaga lume. Stasticile la nivel naţional arată că incidenţa hepatitelor virale A şi B este de 16,2, respectiv 2,4 la 100.000 de locuitori, pe când incidenţa hepatitei virale C este raportată la 0,3”, a precizat doamna doctor Negoiţă.

Cazuri Reale

Dna Lucia Constantin din Dâmboviţa şi-a dus băiatul la un control medical în urma unor simptome rele pe care le acuza de ceva timp. În urma investigaţilor, medicii din Târgovişte au stabilit că este vorba de Hepatita B. Mai mult decât atât, medicii i-au spus femeii că băiatul ei nu se va mai face bine niciodată deoarece acţiunea bacteriei era destul de amplă în organism. Disperată fiind, femeia, nu s-a lăsat cu una, cu două şi a cerut de asemenea ajutorul doctorilor de la spitalul Fundeni din Bucureşti. Din păcate, rezultatele aveau să fie aceleaşi. Băiatul a urmat tratamente peste tratamente şi regimuri drastice însă acestea nu îl ajutau decât pentru o mică uşurare şi nicidecum pentru o vindecare completă.

Fără a mai avea nici o uşă de scăpare, mama a aflat de Locaşul Credinţei şi s-a hotărât să-şi pună toată credinţa în Dumnezeu. Zis şi făcut. Nici nu ajunsese ziua când dânsa să-şi ia băiatul de mână şi să vină cu el la biserică şi cei doi, au asistat cu toată încrederea la emisiunea de la televizor a CdAS-ului. În momentul în care părintele s-a rugat şi a sfinţit prin televizor paharele cu apă ale telespectatorilor, fiul ei bolnav, a pus mâna pe pahar şi chiar înainte să bea din el a simţit că în trupul lui se întâmplă ceva.

„De atunci, fiul meu este sănătos, nu mai are hepatită şi nici vre-o simptomă a acestei boli şi poate mânca orice. Îi mulţumesc lui Dumnezeu că mi-a salvat copilul de această boală ce ne furase fericirea” – a afirmat femeia, acum participantă a slujbelor de la Locaşul Credinţei din Bucureşti.

Deixe o seu comentário

Ou preencha o formulário abaixo.

O seu endereço de email não será publicado. Campos obrigatórios marcados com *