În curând filmul – Nimic de pierdut 2

Istoria reală a Episcopului Edir Macedo

Anul 1995. Noaptea de 12 octombrie. Ceea ce era încă o emisiune ”Trezirea Credinței”, la Record TV, a devenit un trăgaci pentru prime pagini negative în ziarele din toată țara.

Acest lucru s-a întâmplat din cauză că, pe parcursul unei emisiuni, un fost episcop a încercat să arate telespectatorilor că era greșit să se pună credința în idoli și sfinți. Pentru acesta, el a folosit piciorul pentru a atinge de câteva ori o imagine a unei sfinte catolice numite Doamna Noastră Aparecida.

Incontestabil, vina a căzut peste liderul spiritual al instituției, Episcopul Edir Macedo. Așa cum a fost Episcopul, de asemenea toți membrii Locașului Duhului Sfânt au fost victimele acelui act. Greșeala unei persoane a căzut peste multe altele.

Femeia de afaceri și membră a Locașului Duhului Sfânt, Francisca Mendes își aduce aminte de reacția persoanelor după acest episod:

Îmi aduc aminte cât de mult Locașul Duhului Sfânt a fost persecutat din cauza atitudinii unei persoane. Am fost persecutați pe stradă din cauza asta.”

Imediat ce i-a fost comunicat acest lucru, Episcopul Edir Macedo a fost categoric în a spune că aceea atitudine a fost o greșeală, cerând scuze tuturor. Dar chiar așa persecuția a fost neîncetată.

În 2015, într-un interviu cu jurnalistul Roberto Cabrini, Episcopul Edir Macedo a vorbit despre cele întâmplate. El a relatat că, ”Cazul Sfintei”, cum a rămas cunoscut episodul, a fost ”un șut în stomac”:

”A fost cel mai rău lucru ce s-a întâmplat în lucrarea Locașului Duhului Sfânt. Deoarece nu este stilul nostru să atacăm religia nimănui. Dacă noi dorim respectul celorlalți pentru credința noastră, noi de asemenea trebuie să avem respect față de credința altora.”

Deixe o seu comentário

Ou preencha o formulário abaixo.

O seu endereço de email não será publicado. Campos obrigatórios marcados com *