Noaptea de veghe a vitejilor

Toţi eroii biblici şi toţi eroii zilelor noastre, I-au atras atenţia lui Dumnezeu prin manifestarea revoltei lor, care i-a făcut să nu accepte nimic din ceea ce este contrar voinţei lui Dumnezeu

Astăzi, tu eşti un erou şi trebuie să fi pe deplin conştient că Dumnezeu face ceea ce noi nu putem face. Dar, cât timp nu facem tot ceea ce ne stă în putere,El nu va face ceea ce este peste puterile noastre.

Aţi trecut Iordanul şi aţi ajuns la Ierihon. Locuitorii Ierihonului au luptat împotriva voastră: amoriţii, fereziţii, canaaniţii, hetiţii, ghirgasiţii, heviţii şi Iebusiţii. I-am dat în mâinile voastre, am trimis înaintea voastră viespe bondărească, şi i-a izgonit dinaintea voastră, ca pe cei doi împăraţi ai amoriţilor: nu cu sabia, nici cu arcul tău. V-am dat o ţară pe care n-o munciserăţi, cetăţi pe care nu le zidiserăţi, dar pe care le locuiţi, vii şi măslini pe care nu-i sădiserăţi, dar care vă slujesc ca hrană. (Iosua 24:11-13)

Iosua şi Caleb erau printre cele 12 iscoade pe care le-a trimis Moise ca să ceceteze Ţara Promisă. Totuşi, ceilalţi 10, chiar crezând şi ei în Dumnezeu, aveau o viziune negativă asupra lucrurilor şi asta din cauza faptului că locul era populat de uriaşi. Iosua şi Caleb, pe de altă parte, au reuşit să aibă în continuare o viziune pozitivă asupra situaţiei, crezând că ei puteau să-i nimicească pe locuitorii Ţării Promise.

Din nefericire, se poate demonstra că negativismul influenţează mai mult decât gândirea pozitivă şi astfel, omul tinde mai mult să fie pesimist, negativist decât să fie optimist, pozitiv.

Ţara Promisă era populată de 7 naţiuni distincte În acest caz, numărul 7 a fost folosit de diavol ca un număr de intimidare pentru că prin acesta încerca să-L imite pe Dumnezeu cum face el de obicei cu scopul de a nu-i lăsa pe oamenii lui Dumnezeu să aibă parte de linişte…de odihnă… La facerea lumii, putem observa că Dumnezeu s-a odihnit în ziua a 7-a pentru a se bucura de toată creeaţia Lui. Dumnezeu vrea să ne bucurăm de ceea ce ne-a fost promis, dar să ştiţi că există un război prin care va trebui să treceţi pentru a putea avea mai apoi parte de odihnă şi de linişte.

Când trebuie să foloseşti arcul sau sabia, le foloseşti, însă, atunci când acestea nu îţi mai garantează victoria, Dumnezeu intră în acţiune şi îşi foloseşte arcul şi sabia Lui, dar, totuşi, asta se întâmplă doar atunci când armele tale nu îţi mai sunt de folos pentru a-ţi învinge duşmanul. Când ajungem la limitele noastre umane, Dumnezeu le depăşeşte şi face ceea ce sabia, arcul tău, familia, şi experienţa, nu poate să facă.

Când o Planetă întreagă se revoltă, consecinţele nu au cum să fie mici ci trebuie să fie direct proporţionale cu magnitudinea de revoltă existentă din partea oamenilor.

Biblia spune şi este adevărat ce spune, că  “…diavolul, dă târcoale ca un leu care răcneşte şi caută pe cine să înghită.” (1Petru 5:8)

După dimensiunile catastrofelor, al crimelor, foametei, mizeriei, crizei şi al altor întâmplări înfricoşetoare ce au avut loc, se vede că din nefericire, el a reuşit să-i tragă pe mulţi în plasa pe care a ţesut-o.

Deixe o seu comentário

Ou preencha o formulário abaixo.

O seu endereço de email não será publicado. Campos obrigatórios marcados com *