În mâinile cui eşti?

A fi în mâinile cuiva înseamnă a-i oferi altei persoane capacitatea de a face ceea ce doreşte cu tine. Cu siguranţă că aceea persoană are multă influenţă asupra ta dacă tu decizi să faci aşa ceva. Tu devi un sclav al dorinţelor acelei persoane.

Aşa s-a întâmplat şi cu amaleciţii. Ei aveau putere peste Israel pentru că ceva din acel popor nu era bine. Ei făcuseră ceea ce este rău înaintea lui Dumnezeu. Acesta deja este un motiv pentru care să ajungi neajutorat la mâna răului.

Când se întâmplă asta ne pierdem toate forţele de a mai construi şi de a mai semăna. Noi îi dăm autoritate răului ca să propăşească în vieţile noastre. Asta s-a întâmplat cu poporul lui Israel.

„Ca să scape de Madian, copiii lui Israel fugeau în văgăunile munţilor, în peşteri şi pe stânci întărite.” (Judecători 6:2)

Ştiţi ce se întâmplă:

Dominarea răului vine peste dvs. Şi nu doar asta…ajungeţi să vă faceţi peşteri şi să vă ascundeţi în ele şi în văgăunile munţilor. Teama există. Şi ce este teama, dacă nu o îndoială? Este să rămâi la mâna păcatului şi să plăteşti pentru eroarea comisă.

Dacă vrei să ieşi din această cavernă, din această groapă pe care tu însuţi ţi-ai săpat-o, trebuie ca în primul rând să te revolţi contra fricii pe care o simţi. Trebuie să urăşti sentimentul care te înrobeşte şi abia apoi, vei putea să-ţi înfrunţi duşmanul care este acolo afară.

Vezi ceea ce este înauntrul tău: ce te face să fi slab şi ce te întăreşte. Dacă urăşti această situaţie atunci nu vei rămâne indiferent faţă de ceea ce te face să fi slab.

Dacă vrei să urăşti răul de afară, trebuie să urăşti mai întâi ceea ce nu este bine din interiorul tău. Dacă deja ţi-ai învins interiorul, nimic nu te va împiedica să îţi canalizezi toată forţa în ura contra inamicului de afară.

Viviane Freitas
Viviane Freitas


Deixe o seu comentário

Ou preencha o formulário abaixo.

O seu endereço de email não será publicado. Campos obrigatórios marcados com *