Învăţătura online

Potrivit studiilor IPEA (institut de cercetare brazilian), unul din 10 indivizi face cursuri la distanţă.

 

Un studiu al Institutului de Cercetare Economică Aplicată -Instituto de Pesquisa Econômica Aplicada-(IPEA) a demonstrat că 11% din populaţia braziliei a făcut măcar un curs online. Cercetarea arată că din 63 de milioane de utilizatori ai reţelei de internet existenţi în Brazilia (potrivit datelor furnizate în 2009 de Institututul de Geografie şi Statistică), aproximativ 6,9 milioane fac sau deja au făcut cursuri la distanţă pe web.

S-a creeat de asemenea profilul persoanelor care fac cursuri online: De regulă sunt oameni care deja posedă calificare universitară şi au un venit lunar peste pragul mediu. Din cei aproape 7 milioane de brazilieni care au învăţat pe internet, 22% au studii superioare şi 21% fac parte din cea mai bună pătură a societăţii.

Nu există diferenţe mari în cea ce priveşte etatea utilizatorilor ce adoptă învăţământul la distanţă. Cei între 25 şi 35 de ani sunt în vârful scalei, reprezentând 16% din totalul de astfel de învăţăcei. Distribuirea lor pe teritoriul brazilian este una uniformă. Astfel în S-E sunt 12%, după care vine centrul, partea estică-centrală şi Nordul ce au indice foarte apropiate, respectiv 11 şi 10 (%) Sudul deţine şi el 9% din totalul acestui tip de elevi.

În ultimii ani, învăţământul la distanţă şi-a câştigat mulţi adepţi. Dezvoltarea tehnologică precum şi comuniarea în timp real, permite contactul şi schimbul de informaţii cu diverşi profesori şi elevi. Există reţele de socializare specializate în acest domeniu şi astfel nu mai este nevoie să ieşi din casă pentru a face vre-un curs.

Potrivit Ministerului Educaţiei, prezenţa elevilor la ore a scăzut aproape de 20 de ori din 2002 şi până în 2009.

România

Peste 13.000 de români (90% cu vârste cuprinse între 20 şi 44 de ani) sunt consumatori de cursuri online ai sistemului de eLearning (Învăţătură pe Internet)

Cele mai căutate cursuri gratuite sunt: comunicare, creativitate, gramatica limbii engleze, web design şi HTML. Cursurile pot fi urmate de orice adult, de la serviciu sau de acasă, de oriunde poate avea acces 15 minute pe zi la Internet. 56,7% dintre cursanţii „Academiei Online” sunt femei, iar peste 65% sunt persoane care urmează încă o facultate, au absolvit o instituţie de învăţământ superior sau urmează cursuri postuniversitare

Cursurile sunt din ce în ce mai căutate şi apreciate pe tot teritoriul urban dar şi rural al României, iar cei ce aleg această metodă deţin o rată mult mai mare a entuziasmului de învăţătură decât cei încadraţi în ramura oficială de învăţământ.

Deixe o seu comentário

Ou preencha o formulário abaixo.

O seu endereço de email não será publicado. Campos obrigatórios marcados com *

1 comentário

CARPEN FLORICA Răspunde 10 decembrie 2011 la 10:33

VA URMARESC IN FIECARE DIMINEATA. SUNT PENSIONARA IAR SOTUL SOMER DUPA 40 DE ANI DE MUNCA. SUNTEM DIN RM SARAT, COPII SUNT IN BUCURESTI DAR AU VENITURI MICI. AVEM CASA IPOTECATA. NE JUDECAM CU ELECTRICA DE 6 ANI AJUNGIND LA CEDO. NU MAI AVEM BANI SI SUNTEM BOLNAVI. RUGATIVA SI PENTRU NOI. INDRUMATI-NE SA DEPASIM ACEASTA SITUATIE FACUTA DE ACESTI GUVERNATI CARE NE-AU LUAT VENITURILE. DUMNEZEU SA NE AJUTE.