Mânia

David, s-a întâlnit cu prietenii la o cafenea. Ajuns acolo, a cerut un hamburger, cartofi prăjiţi şi un suc. Prietenii lui, au servit şi ei acelaşi meniu. Când chelnerul, a adus comanda, a vărsat paharul de suc pe cămaşa de un alb imaculat a lui David. Iritat de ceea ce s-a întâmplat, David s-a certat cu angajatul. L-a făcut incompetent, a dărâmat scaune, mese şi apoi i-a spus să vină şi să cureţe. Chelnerul înruşinat a apucat doar să-şi ceară scuze pentru cele întâmplate. Iubita lui David, nu-l văzuse niciodată pe acesta comportându-se astfel. Era transformat şi de nerecunoscut.

Este normal să ne indignăm în faţa unei anumite situaţii imprevizibile. Când supărarea vine neanunţată, este uneori foarte dificil să-i ţi în frâu impulsul. Dar Pavel le-a scris astfel efesenilor:

„Mâniaţi-vă şi nu păcătuiţi”. Să n-apună soarele peste mânia voastră,
şi să nu daţi prilej diavolului. (Efeseni 4:26,27)

În fiecare zi apar motive să ne enervăm. Câteodată apare o stare de nervozitate minoră dar se întâmplă să apară şi situaţii insuportabile. Spre exemplu: Ce faceţi atunci când după ce aţi aşteptat la o coadă imensă într-un supermarket, ajungeţi la casă şi casiera vă spune că sistemul de citire al codurilor s-a blocat? Sau ce faceţi în trafic atunci când un şofer vă ia faţa? Ce aţi fi făcut dvs. în locul lui David?

Indignarea şi nervozitatea se pot isca oriunde, cu oricine şi din orice motiv: în trafic, în mijloacele de transport în comun, acasă, la muncă, pe stradă, cu fii, soţul/soţia, cu colegi, cu vecini sau chiar cu necunoscuţi. Întotdeauna poate apărea un motiv de supărare, o stare care să vă aţâţe nervii. Apostolul Pavel însă, ne-a îndemnat pe toţi să nu întristăm Duhul Sfânt ci să aruncăm departe toată iuţimea, mânia, supărarea, ţipetele şi insultele. (Citiţi Efeseni 4:29-32)

Comportaţi-vă astfel în faţa situaţiilor neplăcute: Căutaţi să vă păstraţi neprihăniţi, păziţi-vă inima de resentimente şi mintea de gândurile distrugătoare. Problema nu a fost mânia lui David ci reacţia pe care acesta a avut-o în clipa în care a simţit starea de nervozitate şi de ură.

„Un om mânios stârneşte certuri, şi un înfuriat face multe păcate.” (Proverbe 29:22)

Deixe o seu comentário

Ou preencha o formulário abaixo.

O seu endereço de email não será publicado. Campos obrigatórios marcados com *