Protejează-ţi căsnicia-partea II

De multe ori căsnicia merge bine, dar dintr-o dată se termină pe neaşteptate ca rezultat al apariţiei unei a treia persoane în relaţie. Relaţia dintre cei doi începe cu inocenţă şi este una foarte plăcută, ba chiar iubirea îi pătrunde pe amorezi din ce în ce mai mult. Sfârşitul relaţiei, însă, este destul de complicat şi aduce neplăceri multora. Nu a fost o întâmplare sau apariţia unei mari iubiri. A fost o relaţie de care căsnicia lor trebuia ferită. Nu fi naiv, gândindu-te că aşa ceva se poate întâmpla doar cu ceilalţi. Multă lume bună a păţit-o tocmai din cauza naivităţii acesteia.

De aceea protejează-ţi căsnicia urmând aceste 10 sfaturi:

1. ALEGEŢI-VĂ BINE COMPANIA

Evită să petreci mai mult timp decât este necesar cu persoanele de sex opus. În multe cazuri apar probleme tocmai din cauza nerespectării acestei reguli. Exemplu: Un om de afaceri are nevoie de ore particulare de limba engleză şi contractează o tânără profesoară. În loc de a face aşa ceva, trebuia să se caute în locul fetei, un băiat (bărbat). Asta nu înseamnă că orice contact cu o persoană de sex opus, poate fi o portiţă către adulter şi infidelitate, dar trebuie să evităm situaţiile care ne-ar putea face să cadem pradă ispitei. Compania care se extinde pe un timp mai îndelugat, creează intimitate. Intimitatea cu o persoană de sex opus, aduce necazuri.

2. AVEŢI GRIJĂ CU CONFIDENŢIALITATEA

Persoana cu care împărtăşiţi cele mai multe lucruri trebuie să fie partenerul de cuplu. Potrivit Bibliei, cei doi sunt „un singur trup.” (o singură persoană). Dacă sunt lucruri pe care nu le poţi împărtăşi cu soţul/soţia tău/ta şi le împărtăşeşti cu o persoană de sex opus, atunci lucrurile stau cât se poate de rău. Persoanele tind să solidarizeze cu cine suferă, iar apropierea emoţională devine periculoasă. Un bărbat care se plânge de soţia lui unei alte femei, trasează un drum foarte periculos. Acest lucru este valabil atât pentru cel ce face cât şi pentru cel ce aude lucruri confidenţiale.

3. EVITAŢI SĂ STAŢI SINGUR(Ă) CU O PERSOANĂ DE SEX OPUS

Alege să nu rămâi singur cu o persoană de sex opus. Dacă un(o) coleg(ă) vă invită să luaţi prânzul împreună, invitaţi o a treia persoană să ia masa cu voi. Dacă e cazul să trebuiască să rămâneţi singur cu acea persoană, nu depăşiţi limitele pe care le-aţi stabilit împreună cu partenerul(a) dvs. E mai bine să fiţi văzut ca un bădăran decât să cădeţi în infidelitate şi în păcat.

4. VEGHEAŢI ASUPRA GÂNDURILOR DVS.

Aveţi grijă la ceea ce gândiţi. Dacă aveţi în vedere doar defectele partenerului, atunci, oricare alt bărbat/altă femeie (după caz), va fi mai bun(ă) decât cel(cea) pe care îl(o) aveţi dvs. Faceţi-vă o listă cu lucrurile care vă atrăgeau la soţul(soţia) dvs. la începutul relaţiei cu el(ea). Ridicaţi nivelul celor pozitive în pofida celor negative. Evitaţi filmele, conversaţiile, site-urile şi literatura care instigă la adulter. Luaţi aminte la ceea ce este scris în Coloseni 3:2

5. EVITAŢI COMPARAŢIILE

Un bărbat lucrează cu o femeie care miroase bine, este machiată şi se îmbracă cu un stil vestimentar de bun gust. Acasă îşi vede soţia cu copilul în poală, cu părul nepieptănat de după baie. Femeia găseşte un bărbat înţelegător căruia poate să i se deschidă şi se simte mai bine cu el decât cu soţul ei. Ignoraţi situaţiile şi contextele diferite. Ele sunt o iluzie ale irealităţii. Amintiţi-vă de fiul risipitor: lumea era fascinantă dar el a ajuns să se trezească într-o cocină de porci. Aparenţele înşeală pentru că viaţa pe care o trăim acolo acasă este cea reală. Lumea relaţiilor din afara casei este întotdeauna artificială.

6. EVITAŢI „SINDROMUL ÎNTOARCERII ÎN TIMP”

Acest lucru se referă la faptul că viaţa sentimentală şi sexuală devin o rutină iar persoana simte că a „renăscut”. Am văzut nenumărate astfel de cazuri. Persoana spune: „Am renăscut”, „Mă simt iarăşi tânăr”. Nu faceţi pe adolescentul! Dvs. sunteţi o persoană matură şi aveţi responsabilităţile dvs. Aveţi o persoană alături de care să vă petreceţi viaţa. Zidiţi-vă viaţa alături de partenerrul dvs. conjugal. Dacă viaţa dvs. de cuplu s-a „fosilizat”, EXISTĂ O CALE DE ÎNTOARCERE. Revigoraţi-vă rtelaţia cu partenerul. Sunt persoane care după ce îşi fosilizează relaţia sar de la un partener la altul în căutarea unei iubiri ale cărei roade nu le-a produs. Noi avem ceea ce producem.

7. PUNEŢI-VĂ INIMA ÎN CĂMINUL DVS.

Căsătoria se solidifică prin timpul pe care cei doi îl petrec împreună. Conversaţiile, zâmbetele, plimbările, activităţile comune, etc. ajută foarte mult. Dacă nu ieşiţi împreună cu jumătatea dvs. prea des, căutaţi să vă stabiliţi deja datele următoarelor ieşiri pe lunile ce urmează. Dvs. trebuie să vă gândiţi că partenerul dvs. este cel mai bun din câţi există. Menţineţi climatul dragostei: dorinţa aceea de a sta împreună cu celălalt. Rugaţi-vă împreună. Va fi foarte greu ca două persoane ce se roagă împreună să se certe una cu cealaltă. Fiţi aşadar, parteneri spirituali.

8. INVESTEŞTE ÎN JUMĂTATEA TA

Soţul femei virtuoase este bine văzut în societate. (Proverbe 31:23)

Când bărbatul iese bine îmbrăcat în societate, relevă caracterul soţiei prin hainele pe care le poartă. O soţie bună este o comoară aleasă (Proverbe 18:22)

Fiţi o comoară aleasă, îngrijiţi-vă şi evitaţi să vă pierdeţi partenerul. Soţule: Dacă îţi tratezi bine soţia, faci o bună investiţie. Răsplata sentimentală îţi este garantată astfel. Soţio: Dacă îţi tratezi bine soţul, faci o bună investiţie şi răsplata sentimentală apare.

9. CĂUTAŢI AJUTORUL

Dacă aveţi probleme, căutaţi ajutorul. Prima dată, căutaţi-l la Dumnezeu. Vedeţi ce scrie în Iacov 1:5. Căutaţi să primiţi sfaturi de la persoane cu mai multă experienţă. Evitaţi dezvoltarea problemei. Nu ascultaţi sfaturile persoanelor care nu au ce să vă spună… Prietenii lui Roboam i-au dat acestuia, sfaturi proaste. (1Regi 12:6-12)

Căutând ajutorul să nu care cumva să puneţi mai multe lemne pe foc şi evitaţi rădăcina de amărăciune. (Evrei 12:15)

Căutaţi adevărul şi nu o judecată care să vă dea dreptate.

10. CONCLUZIE

Bunele căsnicii nu se încheagă la întâmplare. Ele sunt produsul unei munci asidue şi al acţiunii lui Dumnezeu. Munca aceasta constă într-o mare măsură în investiţia sentimentală a relaţiei. Constă în a-ţi lăsa sufletul pentru persoana iubită. Dar a investi fără a proteja, devine o adevărată problemă. Este nevoie să ridicăm garduri ca să ne ferim de problemele din exterior pentru că cele interne sunt mai reţinute şi cei doi câştigă experienţe din ele. Nu lăsa nici o crăpătură neastupată şi nu-i da arme inamicului.

„Şi dacă se scoală cineva asupra unuia, doi pot să-i stea împotrivă; şi funia împletită în trei nu se rupe uşor.” (Eclesiastul 4:12)

Deixe o seu comentário

Ou preencha o formulário abaixo.

O seu endereço de email não será publicado. Campos obrigatórios marcados com *