Slăbeşte bând apă

În urma cercetărilor, întregul grup care a participat

la acest experiment a slăbit în mod neobişnuit

 

 

O cercetare recentă a fost divulgată de Societatea Nord-Americană de Chimie din Boston (S.U.A.). Aceasta a demonstrat că dacă bem apă înainte de mese, începem să slăbim.

Timp de 12 săptămâni, 48 de adulţi cu vârste cuprinse între 55 şi 75 de ani, au fost împărţiţi în două grupuri şi au urmat o dietă cu conţinut scăzut de calorii. Unul dintre cele două grupuri a băut apă înainte de fiecare masă şi a constatat că au pierdut în greutate circa 7 kg. Celălalt grup a avut acelaşi meniu, însă nu au consumat apă înaintea meselor. Rezultatul în cazul lor a fost pierderea a numai 5 kg, o diferenţă consistentă în raport cu slăbirea cauzată de „dieta” cu apă înainte de mese.

Nutriţionista Ellen Almeida, afirmă că raţionamentul care stă la baza slăbirii bând apă înaintea meselor constă în acţiunea acestui lichid noncaloric ce ocupă spaţiu din stomacul respectivului, spaţiu ce în caz contrar bineînţeles că ar fi fost umplut cu mâncare. „Cu cât se bea mai multă apă, cu atât stomacul pare mai plin în acel moment împiedicând astfel ingerarea unei cantităţi mari (nepotrivite) de mâncare.

Senzaţia de saţietate apare datorită apei ce umple stomacul, însă acest lucru poate fi şi dăunător pentru organism căci a mânca şi a bea lichide în mod excesiv produce dilatarea stomacului care este un muşchi ce se contractă. În consecinţă are ca urmare mărirea porţiei de alimente necesară pentru saturaţia obişnuită.”

Un studiu anterior ce s-a realizat în acest sens a demonstrat că se ingerează cu circa 75 – 90 de calorii mai puţin dacă se bea apă înaintea cinei sau prânzului. Acest proiect a fost finanţat de către Institute for Public Health and Water Research. Băuturile dietetice şi cu aditivi artificiali deasemenea contribuie la reducerea consumului caloric.

Luarea mesei şi băutul apei în acelaşi timp apă

Ellen a analizat de asemenea obiceiul pe care îl au mulţi oameni de a alătura mesei lor o anumită băutură. „Băutul lichidelor în exces pe parcursul mesei, diminuează concentraţia de acid clorhidric din stomac, acid ce este necesar pentru digerarea alimentelor. A bea lichide în exces provoacă deasemenea diluarea anumitor enzime, fapt ce afectează buna funcţionare a organismului. Acest obicei poate provoca meteorism abdominal, distrugerea procesului digestiv. Un alt risc pe care îl mai prezintă este că atunci când se ia masa împreună cu anumite lichide băute în mod excesiv, tranzitul intestinal este accelerat iar intestinul nu mai are timpul necesar pentru a absorbi nutrienţii.”

Nutriţionista ne dă un sfat bun: „Pentru persoanele ce nu pot să nu bea lichide pe parcursul mesei, este indicat să folosească apă sau sucuri naturale care să nu depăşească însă un pahar mediu. Ideal ar fi să se consume lichide la jumătate de oră după masă” – subliniază ea. Cu toate acestea, dr. Ellen pretinde că cea mai bună metodă de a slăbi este urmarea unei diete recomandate de către un doctor specialist.

Sursă: Agenţia Unipress International

Deixe o seu comentário

Ou preencha o formulário abaixo.

O seu endereço de email não será publicado. Campos obrigatórios marcados com *

3 comentários

Maria Răspunde 3 noiembrie 2010 la 14:58

Va rog sa va rugati pentru domnul primar al comunei Calatele, judetul Cluj, Toadere Petru,pentru eliberarea lui, deoarece este inchis in penitenciarul Gherla,Cluj din data de 17 decembrie 2009, fara a avea o sentinta.Dumnezeu este atotputernic si stim ca acest OM v-a fi eliberat ca fiind NEVINOVAT.

Gheorghita Răspunde 3 noiembrie 2010 la 20:35

Va rog sa va rugati pentru sanatatea familiei Ivancu pentru binele casei, pentru viciul bauturii,pentru dezlegarea farmecelor, blestemelor. Va multumim mult!

Laura- Stefania Răspunde 3 noiembrie 2010 la 22:03

Buna seara, va rog sa va rugati pentru sotul meu Cristian sa poata gasi de munca pana la Craciunul 2010 si de a se re-intoarce la sotia lui, in Cipru, pentru reuniunea familiei sale. Dumnezu ne-a unit in Casa lui si asa e dat pe pamant ca noi sa fim impreuna si sa traim sub acelasi acoperis, fericiti si binecuvantati de Isus Christos ca intro zi in curand, sa devenim parinti. Raul ne-a intrat in casa si ne-a despartit de aproape 2 ani, dar dragostea noastra e puternica. Credinta in Dumnezeu si puterea lui ne face sa ne ducem crucea inanite de a ne bucura de darurile vietii. Rugati-va pentru reuniunea Laurei si a lui Cristian de a avea o familie impreuna.